Un apartament clasic un pic romantic

Desi o parere nespusa a multora este ca apartamentele nu merg decorate in stil clasic, as vrea sa o contrazic, nu prin multe cuvinte ci cu un exemplu. Majoritatea celor pe care ii cunosc au senzatia ca un apartament de bloc ar fi mai bine  sa fie decorat in stil modern si ca stilul clasic este pentru vile, case, palate etc, totusi indiferent de exteriorul unei cladiri, casa fiecaruia este o chestiune de gust personal, asa ca daca ne-am lua dupa exteriorul blocului si am incerca sa aliniem si designul interior la designul exterior, la bloc, am obtine numai solutii geometrice, conformiste. Daca in schimb alegem sa ignoram exteriorul, sa inchidem usa lumii din afara si sa ne concentram numai pe spatiul nostru, atunci solutiile sunt mult mai multe si limitele nu mai exista.

Pentru acest aparatament am ales un stil clasic – romantic, cu mobilier de lemn masiv si culori calde si luminoase, sunt sigura ca tipul de spatiu va este cunoscut, living cu bucatarie deschisa, cu balcon in dreptul livingului si dormitoarele dispuse fiecare in cate o parte a zonei centrale.

Pana aici nimic deosebit, de aici am inceput sa construim un ansamblu care sa dea senzatia ca totul a fost gandit pentru a primi acesta decoratie complexa, de la grinzi si latimea lor, stalpi, deschideri ale usilor si ferestrelor , am intervenit peste tot pentru a reda formelor un echilibru si o oarecare simetrie clasica.Toate acestea au fost imbogatite cu materiale pretioase, mobilier sculptat si candelabre cu cristale.

Nimic nu e mai placut decat sa ajungi acasa si sa te izolezi complet de atmosfera Bucurestiului, sa locuiesti intr-un spatiu rupt parca din alte vremuri, cel putin pentru mine, ca designer, acesta ar fi idealul, cand patrunzi in acesta casa sa nu stii unde te afli, in ce tara, in ce timp.

Share:

Comments ( 0 )