O expozitie de design care aduce impreuna nume mari ale designului industrial si mari fabricanti de materiale de constructii, este Surface Design Show 2009, desfasurat in marea Britanie, este un targ anual unde se lanseaza noile produse, ultimele tendinte in materie de suprafete interioare si exterioare, subiectul este foarte interesant pentru ca aceste produse reprezinta practic viitorul designului si al arhitecturii, fiecare companie se intrece in a crea produse noi, ecologice sau nu pentru a revolutiona aceste domenii.

Lansarile de anul acesta au fost foarte interesante si imi imaginez ca se aloca bugete mari de cercetare in acest domeniu, pentru ca am gasit produse inovative, extrem de practice atat pentru interior, cat si pentru exterior, brandurile prezente sunt dintre cele mai mari din piata si produsele sunt o sursa de inspiratie pentru orice arhitect sau designer.

Dintre produsele cele mai interesante pentru mine amintesc:

-Zenobia, a lui Bryan Yates, un tapet metalic, cu motive geometrice, diverse textrui de mare calitate, ce poate fi folosit pentru pereti, nunatele metalizate, sidefate, stralucesc in lumina, texturile sunt colorate in culori profunde, expresive.

-Ceramiche Caesar introduc colectiile environmentally-friendly- More, Stream, Change, Soft si Absolute pe piata britanica, respectand cerintele cele mai exigente de design ei reusesc si in productie sa atinga standarde bune de calitate si mai ales sa protejeze mediul.

-Forbo lanseaza noua sa colectie Furniture Linoleum , pentru spatiide office, sau pentru receptii ale hotelurilor, dar de ce nu, pot fi folosite datorita culorilor deosebite, la fel de bine si in zona de rezidential, intr-un interior modern, minimalist.

-Graniti Fiandre prezinta Jewel o colectie cu insertii metalice si Light Shape un proiect patentat cu insertii luminoase, cu un efect decorativ spectaculos, tehnologia folosita pentru realizare este de ultima ora si calitatea insertiilor arata grija pentru finetea taieturilor.

-Kaindl Two – Real Wood Design- un renumit producator austriac de parchet prezinta noul sau produs in intregime ecologic, pardoseli din lemn natur, cu modele printate digital, ce pot fi foarte variate si paractic tipurile de decor sunt nelimitate.

Aceastea sunt doar cateva dintre noutatile in domeniul suprafetelor de anul acesta, targul se va tine din nou in 2010, pana atunci , mai puteti studia evenimentul pe site-ul www.surfacedesignshow.com.

Share:

Tendintele anului 2009 incep sa fie implementate in marile magazine si noile colectii incep sa fie lansate, dupa o luna ianuarie saraca in lansari, lunile de primavara promit aparitia multor noutati din care veti putea alege stilul care vi se potriveste.

Noua colectie Axor Urquiola pentru bai de la Hansgrohe este o colectie feminina si luxoasa, ea va fi disponibila in Italia din Aprilie 2009, pentru mai multe informatii vizitati site-ul Hansgrohe.

Alaturi de aceasta veti vedea baia KAWA design by Karim Rashid, cu forme si culori futuriste, un design nou si special si Woodline de la Agape, o colectie minimalista din lemn tratat special pentru bai, idei noi de amenajere a bailor, si materiale neconventionale, pentru ca designul evolueaza foarte repede si trebuie sa tinem pasul cu noutatile din domeniu.

Tendintele anului 2009 pentru bai se inscriu in aceste directii: materiale si culori neconventionele, motive art deco, linii curbe, stilizate, design ultrafunctional, ultramodern.
Sper ca aceste imagini sa constituie o sursa de insipratie pentru voi.

Site-urile pe care va puteti documenta sunt:
-http://www.axor-design.com
-http://www.hansgrohe.com
-http://www.patriciaurquiola.com
-http://www.karimrashid.com
-http://www.agapedesign.it

Share:

Asa cum canapeaua este focus point-ul livingului, patul este punctul central al dormitorului, atat de important incat intr-un dormitor poate exista doar un pat si este suficient.

Colectia Porro 2009, ne prezinta o serie de paturi pe suport de lemn, realizate cu grija pentru detalii, cu accentul pe design si cu atentie pentru materiale si finisaje de calitate.

Paturile sunt complete, cu noptiere incluse, deci mai putina bataie de cap pentru potrivirea pieselor, asa ca iata cat e de simplu sa amenajezi un dormitor atunci cand ai de a face cu produse de calitate.
Designerii care creeaza pentru Porro sunt:
W. Aisslinger ,P. Cazzaniga, Decoma Design, M. Hickl, F. Laviani, N. Rennie
P. Lissoni , J.M. Massaud, C. Pillet, W. Tolk, E. Ossino, B. Munari

Share: