Designul verde nu are doar avantaje ecologice, ci poate fi chiar profitabil. Asta s-a vazut la Piata de Iarna organizata de Centrul de Design din San Francisco, unde s-a pus accentul pe produsele de interior verzi, informeaza Environmental Leader.

In timpul prezentarilor, designerii nu s-au limitat la a propune clientilor produsele verzi, ci au aratat cum designul verde poate fi profitabil. Temele showroom-ului au fost luxul, sustenabilitatea si designul eco.

La prima prezentare expertii de marketing au facut profilul consumatorilor de lux, cea de-a doua prezentare s-a numit “Cum poate fi sustenabilitatea profitabila”, iar a treia parte a discutiilor s-a bazat pe “Economie: Dimensiunea designului ecologic”. Vorbitorii au accentuat faptul ca decoratorii de interioare si producatorii de produse pentru casa au posibilitatea sa castige bani frumosi daca isi conving clientii ca designul verde ii va ajuta sa-si imbunatateasca sanatatea si mediul inconjurator.

Un articol din SF Gate subliniaza ca designul ecologic este un domeniu oarecum nou dar produsele naturale “nu mai sunt automat legate de stilul rustic”, acum materiale de lux fiind facute din tesaturi ecologice, iar mobila este produsa din lemn reciclat.

Datele sunt luate de pe www.green-report.ro

In general si eu caut in lucrarile mele unele produse ecologice, mai ales cand este vorba de substante pentru tratareat lemnului, materiale, tesaturi, pentru ca ele afecteaza cel mai repede sistemul respirator, provocand in timp afectiuni mai mult sau mai putin grave.

In mod special pentru camerele copiilor caut produse ecologice, pentru cas ei sunt mai sensibili, de la saltele din iaba de mare, la mobilier colorat in culori de apa, naturale, pana la lenjerie de pat , covoare etc, in camera uni copil totul e bine sa fie ecologic pentru a preveni eventuale alergii sau probleme de sanatate.

Bleu nature ne ofera in aceasta primavara Colectia Illu, un mobilier pentru exterior ecologic, organic, natural. Aceste piese de mobilier sunt construite din lemn natural netratat, si au un design deosebit de atractiv.
Pt detalii ste-ul Bleunature

Share:

Aflată la cea de-a doua ediţie, Filter Design se desfăşoară în perioada 21 februarie – 19 aprilie şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani. Competiţia are mai multe categorii de concurs la care tinerii se pot înscrie: design grafic, design industrial, design auto, packaging design şi freestyle.

“Tinerii poartă în ei puterea de a schimba lumea. Au o energie uimitoare, idei, vise, speranţe de care noi, cei de la Arctic, ne simţim aproape. Acum câţiva ani, când am lansat platforma de comunicare “Crede în tine”, am hotărât să ne implicăm în proiecte frumoase care să îi sprijine pe tineri. Filter Design este un astfel de proiect. Îşi propune să contribuie la dezvoltarea unui domeniu din ce în ce mai important pentru stilul de viaţă contemporan – designul -, promovând în acelaşi timp tineri talentaţi ale căror idei pot schimba lumea.”, declară Ugur Kayali, director general Arctic.

Filter Design Competiţion se desfăşoară online, pe site-ul www.filterdesign.ro. Potrivit organizatorilor, înscrierile pentru etapa de preselecţie de la probele de design grafic, design industrial şi design auto au loc până pe 14 martie. În urma acestei preselecţii realizate de un juriu format din specialişti în design din România şi din străinătate, finaliştii vor avea la dispoziţie perioada 21 martie – 12 aprilie pentru a răspunde temelor de concurs de la cele 5 probe. Fiecare dintre acestea se va regăsi pe site-ul competiţiei, sub forma unui brief, ce va prezenta detaliile legate de execuţia lucrării, mai spun organizatorii.

„Filter Design este o competiţie care îi încurajează pe tineri să arate ce pot. Mai simplu decât să spui cum îţi doreşti să fie lumea în care trăieşti este să arăţi asta. La Filter, inovaţia şi creativitatea sunt potenţate la maxim în propuneri de design grafic, industrial şi auto care pot deveni realitate. Este un proiect care îmbină componenta educaţională cu experienţa practică, valori pe care Asociaţia ORICUM le promovează cu fiecare iniţiativă.”, spune Răzvan Crişan, preşedintele Asociaţiei ORICUM pentru Educaţie.
Mai muulte detalii

Share:

Astazi am fost in cautarea unor profile decorative prefabricate la Orac Decor, unde spre surpriza mea am gasit ce cautam si mult mai mult, am gasit multe modele de tapet si mai ales am avut parte de o prezentare profesionista a modeleor, care fireste m-a impresionat.

Inteleg ca pentru multi furnizori a lucra cu arhitecti si designeri este de multe ori dificil, pentru ca intreaga echipa trebuie sa asculte de un singur om si de fiecare data apar orgolii si pareri diferite. Mie ca si designer mi-ar placea sa cred ca sunt deschisa si sociabila si accept pareri diferite, dar la sfarsit, imi place ca parerea mea sa conteze.

Realtia reusita dintre un furnizor si un designer poate sa dea nastere unor rezultate spectaculoase, daca toti ar intelege ca munca fiecaruia este imoprtanta si ca este cel mai bine sa fie cooperanti, lucrurile ar fi mult mai usoare si pentru arhitect sa aleaga solutia optima si pentru furnizor sa isi vanda produsul.

Dar destul cu vorbele, pentru ca o imagine face cat 1000 de cuvinte , iata cateva modele de tapet care mie mi-au placut foarte mult, sper sa va inspire in amenajarea caselor dvs, si sa va dea idei si un impuls nou, cand vi se pare ca ati ajuns la limita imaginatiei.

Share: