Una dintre ultimele mele lucrari este o casa calda de familie, care sper sa le aduca fericire si un frumos inceput in viata beneficiarilor si micutului care urmeaza sa se nasca.

Designul a fost bazat pe perferintele parintilor pentru materiale naturale, in special lemnul, texturi de piele, in, mocheta de lana, toate vor veni sa contureze o atmosfera primitoare si totusi moderna, un interior ecologic, casa sper sa fie locul de retragere preferat pentru tanara familie, mai ales ca se afla in apropierea unei paduri si aerul e curat si proaspat acolo, departe de poluarea orasului. Iata si cateva imagini si pe viitor va voi tine la curent cu lucrarile de interior.

Acesta e o lucrare care imi aduce multa bucurie si sper sa ma pot ocupa de ea cat mai bine, pentru ca iubesc energia inceputurilor…si cum spun americanii…”I’m a sucker for romance”.


Share:

Intre 28-30 iunie adica peste cateva zile va avea loc cel mai prestigios targ de design din Auchland Noua Zeelanda, nu va spun asta ca sa luati repede un bilet de avion, ci ca sa fac o introducere la un film scurt care demoanstreaza cat de repede se pate face o casa…priviti si va bucurati.

Aici puteti viziona filmul, Designex cei mai rapizi constructori.

Share:

Prezentă la Chelsea Flower Show de anul acesta, grădina japoneză proiectată de Takumi Awai aduce în atenţia publicului câteva elemente tradiţionale ale unui refugiu. O grădină în care te poţi rupe de lumea exterioară şi poţi medita în linişte, în timp ce savurezi o ceaşcă de ceai. Este, dacă vreţi, o celebrare a naturii în… linişte. Grădina degajă o atmosferă solemnă, construită cu câteva plante specifice spaţiilor verzi japoneze, învăluite în elemente decorative elegante.

Takumi Awai ne propune o grădină urbană pe spaţiu mic, dar care îmbină cu graţie elementele tradiţionale cu cele moderne. De fapt, dacă priviţi cu atenţie, vă este greu să spuneţi unde anume se opresc cele tradiţionale şi încep cele moderne.

CARACTERISTICI
Culoarea grădinii este dată mai puţin de plante şi mai mult de mozaicurile folosite. Lemn pentru locul de odihnă, piatră pentru bordarea straturilor şi întărirea malurilor, un lac traversat graţios prin “paşi de piatră” şi… focul regăsit în culoarea intensă a frunzişului unui arţar plantat pe o latură a grădinii. Bambuşii folosiţi dau înălţime grădinii şi accentuează senzaţia de izolare, irişii şi aliumii din straturi sunt vreme de câteva luni pe an singurele pete de culoare din grădină, cu excepţia arţarului şi a mozaicului atent realizat.
Preluat din Jurnalul National

Share: