Decoratiunile de Craciun trimit, mai subtil sau mai direct, la temele considerate la moda anul acesta – ecologia, universul victorian, povestile copilariei, confortul de acasa.

Globuri colorate, luminite, Mos Craciun, reni si oameni de zapada – toate definesc imaginea clasica a decoratiunilor de Craciun. |nsa bradul de Craciun poate fi privit si din alt unghi: combinatiile de culori, materiale si lumini se transforma in mesageri ai tendintelor care au marcat stilul de viata in 2009 sau in soli ai temelor ce se anunta a fi la moda la anul in decoratiunile interioare.

Un tur de sfarsit de an prin marile centre comerciale echivaleaza cu o calatorie printre tendintele care s-au conturat in 2009 si (unele) vor continua si in 2010. La celebrul Harrod’s din Londra, totul se invarte in jurul povestii “Vrajitorului din Oz”, iar ideea designerilor a fost sa ofere moduri de a descoperi confortul psihic al intoarcerii cu gandul la copilarie – un refugiu bun, acum de sarbatori, din calea crizei. |n magazinul Globus din Geneva (echivalentul elvetian al Galeriilor Lafayette), tema victoriana domina Craciunul, semn ca lumea cauta o reapropiere de anumite valori traditionale, valori ale stabilitatii, simbolizate de acea epoca. Sectiunea dedicata decoratiunilor a fost dominata, neconventional, de ornamente din dantela, pene funebre sau globuri negre.

In Romania, figurinele si ornamentele de brad schiteaza astfel de trimiteri la anumite teme. La Debenhams, “colectia din acest an combina elemente traditionale de Craciun (Mos Craciun, renii, omul de zapada, bradul) cu elemente semnate de designerii din galeria Designers at Debenhams, precum ornamente de brad in forma de pantof, geanta, papion sau globuri cu paiete”, spune Ionut Vardianu, brand manager al Debenhams. Cu alte cuvinte, o intoarcere la confortul copilariei, fara a abandona elementele in voga ale momentului. Daca anul trecut culorile populare erau argintiu si rosu, in colectia din 2009 apar variatii de violet, grena, auriu sau chiar negru, despre care reprezentantii companiei spun ca decoreaza perfect un brad argintiu.

Cititi materialul intreg in editia tiparita a BUSINESS Magazin.

Share:

De Craciun ne-am dori sa onoram cererile care au aparut pe site-ul nostru si sa facem o promotie pentru cei care isi doresc un proiect de amenajare 2D si 3D acum in prag de Sarbatori prelugind un pic termenul pana la sfatrsitul  lui ianuarie, asta pentru ca deja e decembrie si pentru ca, fireste, cu totii vom avea si concediu de sfarsit de an.

Astfel ne-am gandit ca pentru apartamente de pana la 100mp pretul unui Proiect 3D de amenajare sa fie de 1500 euro, pret ce reprezinta cam jumatate din pretul uzual al unui proiect 3d, cu acesta ocazie vrem sa venim in intampinarea celor care  sunt pasionati de design si doresc sfatul unui specialist dar de multe ori sunt intimidati de costurile consultantei.

Documentatia de proiectare contine:

-Executie releveu detaliat al spatiului

-Planse 2D cotate ale spatiului de amenajat

-Plansa proiect termice/sanitare (pozitionarea optima a obiectelor sanitare/caloriferelor)

Plansa proiect electrice (loc de priza/lampa)

Detalii de executie pentru lucrari speciale (scafe/pereti decorativi/mobilier special)

Simulari 3D ale spatiului decorat conform ideii originale

Pentru contact folositi formularul acesta sau office@houseline.ro .

Sarbatori fericite si de ce nu, un Cadou pentr cei dragi Un Design fericit!

Share:

Pentru pasionatii de design am gasit si cateva idei mai moderne de braduti si globuri de Craciun, desi stim ca cel mai placut de Craciun este sa ne intoarcem acasa, la traditii si la lucrurile  simple care ne aduc bucurie. Totusi e bine ca nici de Craciun sa nu ne dezicem, sa nu imbratisam kitsch-ul doar de dragul americanizarii, daca nu aveti un brad traditional mai bine incercati unul mai modern.

Share: