Am raspuns cu placere invitatiei unei scoli din Sectorul 3 de a face o propunere de design de clasa pentru clasele primare. Avand in vedere ca proiectul nostru “pro bono” a cam stagnat de la lucrarea din Spitalui Victor Babes, ne-am hotarat sa il continuam asa, cu un design de clasa pentru copii de clasele 1-8. Scolile romanesti stim ca au nevoie de mai mult decat de design, au nevoie de caldura, lumina, unele chiar de o simpla zugraveala, dar ne face placere sa credem in scoala viitorului unde preocuparile imediate dispar si isi poate face loc si atentia la detalii, la un mediu creativ,  care sa ii inspire pe copii, sa le confirma pasiunile sa ii face sa iubeasca scoala si sa o considere un loc unde abia asteapta sa ajunga zi de zi.

Propunerea noastra de design am vrut sa fie cat mai colorata, poate pentru a fugi de amintirea culorilor anoste in care ne-am petrecut noi primii ani de scoala. Eu am avut noroc pentru ca din clasa a 8 a am studiat la Liceul de arte inconjurata de picturi, de culori, de copii care cantau la clarinet pe hol, dar nu sunt toate scolile asa. Am propus un perete pictat cu grafitti pentru ca este o tehnica mai rezistenta si stim cat de mult le place micutilor sa deseneze pe pereti, mai ales pentru ca grafitti este pasiunea noilor generatii si sunt sigura ca ei se vor identifica usor cu acest gen de arta. Iata si imaginile din propunerea 3D.

Share:

Din acelasi proiect din Roma, Italia face parte si american barul care va fi destinat serilor de karaoke iar ziua va functiona ca bar/ resturant. Amenajat intr-un spatiu boltit asemanator unei pivnite, atmosfera este garantata, am adaugat mult lemn pentru a transforma ambientul un pic rece al pivnitei intr-unul mai cald, mai prietenos, culorile sunt nunatele pamantului de Sienna, brunuri roscate, nuante caramizii totul este mai pretios datorita picturilor cu foita de aur patinata, un accent glamour si luxos pentru a puncta locatia de 5 stele situata chiar in centrul Romei la o distanta de 10 minute de Piazza di Spagnia. Bucataria dupa cum spuneam si in postul anterior este deschisa este vizibila si din resturant si din american bar, pentru a respecta ultimele tendinte in materie de buctarie internationala.

Share:

Vara aceasta am avut placerea sa lucram la un proiect in afara tarii primul pentru  noi si ne-a placut foarte mult, lumina , culorile totul te cheam aspre relaxare in Roma si am avut ocazia sa facem o terasa in stil mediteranean chiar in zona din care acst stil a provnit.

Terasa “Cento fontane”, isi are numele dupa oras care  se bucura a fi orasul celor 100 de fantani. Provocarile au fost multe, de la a lucra in afara spatiului cunoscut, pana la a concepe o strategie de design aplicabila unui alt tip de beneficiar cu un alt tip de asteptari, sub o lumina atat de puternica incat tonurile trebuie alese cu grija spre a nu deveni orbitoare.

Proiectul include in afara de terasa un resturant cu bucatarie deschisa -“cucina con vista”, o enoteca, o gelaterie cu patiserie si un bar de karaoke gandit de benficar a fi un American Bar. Terasa a fost si ea o provocare avand in vedere ca este situata intre doua cladiri si este gandita spre a fi deschisa si iarna, peste acoperirea de panze impermeabile am gandit o folie de Stiplex si pentru incalzire umbrele  cu infrarosii.

Proeictul se va finaliza anul viitor probabil intre timp va tinem la curent cu evolutia si iata cateva imagini din proiectul 3D.

Share: