Datorita unor planuri de  a pleca in China in luna februarie intre 15 si 27 , nu am putut stabili exact orarul pentru curs, acum stim sigur cand plecam si cand revenim, asa ca  va pot anunta inceputul, prima zi a cursului va fi joi 3 martie, aceasta este ziua de debut pentru  primul modul din cursul de design  Designul Rezidential.

Cursul va avea 14 sedinte atat practice cat si teoretice  a cate 2 ore si se va tine de 2 ori pe sapatamna de la ora 19, pretul cursului este de 800 ron plus TVA. Zilele de curs vor fi marti si joi  de la ora 19 la 21.

Din Cuprinsul cursului:

-Stilurile istorice in design stiluri locale din intreaga lume si particularitatile lor: interiorul japonez,  vila romana, Africa exotica, Tarile nordice si civilizatia lemnului etc si stilurile istorice : gotic, renastere, baroc, art nouveau

-Tendinte contemporane in design si influenta stilurilor istorice aspura directiilor contemporane: neobaroc, minimalism, colonial, mediteranean si vila romana, holywood regency, designul suedez

-Elemente de istoria moblierului, proportiile pieselor de mobila, cum sa desenam  usor  si sa proiectam mobilier ergonomic

– Cromatologie sau stiinta culorii, cum ne influenteaza culorile viata si de ce

– Materiale , texturi , textile – sisteme de montaj si drapare pentru perdele si draperii

– Sisteme de iluminat, sticla si lumina naturala in designul ambiental, cum creem efecte spectaculoase invatand sa stapanim  lumina

– Finisaje de lux , materiale invatoare in designul interior

– Living si dinning- exercitiu practic de  colaj pentru un proiect de space planning

– Bucataria si ergonomia spatiului de gatit si luat masa

– Dormitorul asa cum il visezi – exercitiu practic de desen si colaj

– Baia spatiu utilitar si de relaxare- exercitiu practic : Stereotomia

– Elemente de interactiune cu clientii, brieful de client si alegerea conceptului unic de design

-Antreprenoriatul sau freelancing-ul etapa in dezvoltarea carierei de designer

Surprizele vor fi mai  multe, in mod special pentru acest curs vom avea invitati designeri, artisti plastici si profesionisti in domenii conexe designului interior care ne vor pune la dispozitie cunostintele si experienta lor.

Pentru inscrieri va astept la adresa aurelia@houseline.ro sau pe formularul de contact unde veti primi detaliile si indrumarile de care aveti nevoie pt etapele inscrierii.

Aurelia Filip

Designer de interior

Tel: 0726225407

0726225419

Share:

Din 2011 House Line va pregateste o noutate , cursuri de design interior pentru adevaratii pasionati de design.

Tii minte cand erai mic/mica si mazgaleai peretii iar parintii te certau? Tapetul poate fi in stil urban, inspirat din graffiti-ul tau de la varsta de cinci ani sau de pe metroul care te duce in statia “Armata Poporului”. In mijlocul incaperii o masa, care de fapt este facuta dintr-un cufar, un loc bun de a ascunde lucrurile ce vrei sa fie ascunse. Un iaz cu ratuste si nuferi pe masa ta, sunt de fapt un set de vase pentru mancarea chinezeasca. Sofa pe care dormi acum este o cada vintage (adica de la bunica) decupata si plina de perne. Cuierul este fireste metalic, amuzant si original, inspirat parca din copacul Baobab. Rafturile nu fac altceva decat sa ofere interiorului senzatia de spatiu practic, pentru ca celulele pe care iti poti aseza carti si haine sunt de fapt ingenios create din siraguri rezistente si policioare care se pot imbina cum doresti. Practic si modern, raftul pentru CD-uri si DVD-uri, carti sau reviste sta independent si se roteste 360 de grade. Cat de frumoas este sa creezi singur o ambianta  de neuitat!

Pornind la drum cu acest sentiment si gandindu-ma la toate lucrurile frumoase din viata mea si la oamenii pe care i-am atins prin aceasta meserie, dar mai ales la cei pe care vreau sa ii ating pe viitor si sa se simta transformati de intalnirea cu acest univers minunat, am pregatit cursurile de design interior pentru adevaratii pasionati, atat cei care vor sa isi decoreze locuinta cat si cei care vor sa urmeze o cariera in domeniu dar nu stiu de unde sa inceapa.

Primul Modul ” Designul rezidential” ce va incepe de la sfarasitul lunii februarie – inceputul lunii martie, va fi urmat de Modulul2 “Designul comercial” , acestea sunt primele din serie si contin o introducere in principalele subiete cheie ale designului interior:  Stiluri, Tendinte, Idei si materiale inovatoare in design, Proiectare de mobilier, Brieful de client, Tips & Tricks, Bricolajul si hand made-ul Designeri celebri etc , pe langa informatia practica vom exersa impreuna formule de prezentare pentru clientii nostri .

Invitatii surpriza ai cursului, de fiecare data altii, va vor impartasi din experienta acumulata in ani de lucru in diverse subdomenii ale designului: arhitecti, artisti plastici, dealeri de mobilier, manageri ai unor afaceri de succes si  alti consultati de specialitate va vor sta la dispozitie pentru dupaamieze instructive si amuzante in care speram sa creem mai mult decat o scoala,  sa creem impreuna o comunitate, o familie, un grup de referinta  pentru toti cei prezenti.

Aceste cursuri vor fi urmate de ateliere si workshop-uri in care vom detalia  zone ale locuintei, colturi expresive “hotspot”-uri ale cafenelelor, barul ca centru al vietii sociale, draperii neconventionale si cum sa facem drapaje spectaculoase cu buget mic etc.

Sper ca entuziasmul meu in legatura cu aceste cursuri sa fie dublat de interesul de implicarea voastra , de aceea astept oricand sugestii de cursuri noi, de materiale despre care ati dori informatii, orice e de folos, totul este facut pentru voi si din pasiune pentru design.

Pentru inscrieri , comentarii, intrebari  si sugestii va astept la adresele de mail office@houseline.ro, aurelia@houseline.ro si la numerele de tel 0726225407 si 0726225419. De asemenea puteti folosi formularul de Contact de pe site-ul nostru.

Va astept cu drag ,

Aurelia Filip

Designer de interior

Tel: 0726225407

0726225419

Share:

Ca sa imi aduc aminte de tinerete ;), din cand in cand, pentru proiectele pe care le iubesc in mod special, mai si pictez.
Pentru acest interior am facut o serie de tablouri in tehnica mixta, sepia si carbune presat cu laviuri, pe carton texturat.

Tematica tablourilor este aceea de structuri vegetale pornind de la flori exotice, papadii, crengi, scoarta de copac, toate au o cromatica asemanatoare si un voit rol decorativ, acela de a crea pete de culoare si structuri care sa innobileze interiorul. consider ca pictura facuta manual da o pretiozitate si o caldura unui interior greu de obtinut cu alte tehnici, asa ca atunci cand nu am eu timp sa pictez am grija sa colaborez cu un  un artist plastic.

Tablourile au fost 13 la numar dar in unele a stralucit prea tare lumina, asa ca voi posta cateva dintre ele, urmand ca pentru celalte sa fac o sendinta foto cu lumini directionale.
Desi cu totii credem in “Arta pentru arta”… eu caut in fiecare zi sa pun arta in sprijinul designului interior. Eu in asta cred, desi sunt multi care m-ar contrazice…

Share: