Anul acesta, pentru prima data in istoria designului interior, pe lista lunga cu nume sonore cu care ne-a obisnuit unul din cele mai de seama targuri, isi gasesc loc si branduri 100% romanesti.

Mobilierul creat de designeri romani, cu produse romanesti, reprezentand in mare parte stilul clasic sau provensal, a starnit interes mai ales in randul vizitatorilor rusi.

Cu toti cunoastem pasiunea acestora pentru lux, opulenta si sobrietate, iar piesele noastre, realizate in mare parte manual, nu au trecut neobservate.

Standul Romaniei organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania reuneste 8 titluri mai mult sau mai putin cunoscute noua, dintre ele amintim European Heritage si Luxury Interiors.(casamea.ro)

Alaturi de alte braduri renumite participante la targ un stand remarcabil il au cei de la Ipe Cavalli, distribuiti in Romania de Fantasia Interiors. Mobilierul Cavalli a facut scoala in epoca, ramanand in continuare o lectie de stil si eleganta pentru orice designer.

Roberto Cavalli este sinonim cu un stil de viata spectaculos insirat din  Art nouveu, Baroc sau  Gotic, in diverse colectii pline de fast si opulenta. Un stil caracteristic celor pentru care o clipa din viata inseamna ceva absolut stralucitor, individual, unic, elitist.

Va las sa va delectati cu imaginile de la Visionnaire Milano aprilie 2011.

Share:

“Trendul bucatăriilor 2011-explozie de culori

A trecut vremea când bucătăria era camera  unde mama gătea mâncăruri delicioase pentru întreaga familie. În zilele noastre, aceasta  a devenit spatiul cu cerinţe ridicate în materie de design şi gadgeturi. În fiecare an, specialiştii  aduc noutăţi pentru fiecare colţişor al casei noastre.  Şi cum , bucătăria  este cartea de vizită a unei case, ne-am gândit să  aflăm câte ceva despre trendul amenajării bucătăriilor în 2011. Culori vii, imprimeuri îndrăzneţe, accesorii vesele şi o aranjare neconvenţională a corpurilor de bucătărie. Acesta este sfatul specialiştilor, pentru cei care vor să-şi decoreze bucătăria.  Se spune că  o bucătărie reuşită este una atât funcţională cât şi valoaroasă din punct de vedere estetic.

Culorile ne influenţează starea de spirit

Anul acesta „se poartă ” culorile luminoase, pline de viaţă: verde crud, roz, galben, violet, maro deschis. Cel mai important lucru este să ştiţi  că  accesoriile bine alese trasează stilul bucătăriei. „În designul de bucătării din 2011 există mai multe direcţii şi trenduri. Ca  formule generale eu recomand culori tari… violet inchis, turcoaz, verde crom, sau de ce nu, chiar combinaţii între toate. Ca şi materiale predilecte este sezonul materialelor lucioase, care au avantajul de a fi şi uşor de întreţinut, dar mai ales foarte spactaculoase”,  ne spune designerul Aurelia Filip.

Un farmec aparte

Chiar şi pentru cei care preferă culorile calde  şi stilul clasic, specialiştii le recomandă să pună accent pe combinaţia de culori calde. „Pentru cei mai puţin îndrăzneţi, dar care doresc totuşi să fie în tendinţe, un alt trend concurent ar fi culorile din gama de roz antic, beige, nuanţe patinate de auriu sau arămiu. Culorile calde din gama de roz pal antichizat merg foarte bine într-un interior mai clasic, sau cu accente retro de inspiraţie „cottage”. Combinate cu texturi naturale de in şi bumbac şi un candelabru mic din fer forjat patinat în alb veţi obţine un interior cu un farmec aparte. Pentru cei care preferă stilul minimalist şi materialele de ultimă generaţie, le recomand blaturi ce se pot termoforma din Hi Max şi Corian ce vor da un aer futurist bucătăriei”, ne spune designerul de la   House Line, Aurelia  Filip.”

Un articol de Oana Ciuca ziarul Infosib, publicat in Le mariage.

Share:

In legatura directa cu nunta dintre Kate si Printul Mostenitor William, care apare acum la toate televiziunile si intoate tabloidele si cu familia regala britanica, s-a creat un stil de design, sau mai curand o tendinta… sa o numim British Pop sau Union Jack.

Termenul de „Pop Art” a fost inventat în 1958 de către criticul britanic Laurence Alloway şi mişcarea a fost recunoscuta pe scară largă la mijlocul anilor 1960. În acelaşi timp, mişcarea a fost numita si Neo-Dada.

Desi aparitia sa este legata, in mare masura, de creatiile lui Jasper Jones si Robert Rauschenberg, acest curent este asociat in intreaga lume cu numele lui Andy Warhol, cea mai de seama personalitate Pop Art.

British Pop preia elemente de Pop Art cum ar fi cutout, colaj, culorile puternice saturate si le foloseste cu accente britanice, alturi de portretul reginei vom vedea steagul britanic sau Union Jack pe covoare scaune sticlute de parfum, designerul Alexander McQueen e recunoscut pentru obiectele in al caror design care a folosit steagul britanic.

Share: