Din10 august s -au deschis inscrierile pentru Cursul de Design Comercial, cursul este deschis atat pentru cei care au facut Modulul 1 Designul rezidential cat si pentru cei care au o pasiune pentru designul comercial , cursul va incepe probabil pe 20 septembrie.

Ce este cursul de design comercial de la Design Corner?

Este un curs de 20 sedinte, 2 luni, de design interior specializat pe spatii comerciale, in care va puteti familiariza cu cele mai noi materiale, tehnici si tendinte in ambientarea cafenelelor, barurilor, showroomurilor si magazinelor.

Cursul face parte din seria de module ale Cursului de design Design Corner ce a debutat in luna martie cu Modulul I – “Designul Rezidential” si se va continua cu Modulul III “Designul Horeca- Hotelul si spatiile adiacente” .

Cursul se finalizeaza cu o diploma de absolvire, diplome de training de la branduri renumite in domeniu si cu 3 proiecte de restaurant, de cafenea si de magazin, realizate de dvs pentr-o colaborare pe echipe si corectate de noi, ce pot fi folosite ulterior ca proiecte de portofoliu.

Cui se adreseaza cursul?

Cursul se adreseaza tuturor celor pasionati de design interior, atat celor care lucreaza deja in domeniu, celor care vor sa isi deschida o afacere sau celor care vor sa lucreze pe viitor ca designer.

Pentru cei interesati sa isi amenajaze barul, cafeneaua, magazinul showroomul, dar si pt cei care ar dori sa faca asta in mod eficient pentru clientii lor si ar vrea sa afle mai multe despre designul de spatii comerciale va asteptam la Cursul de Design Comercial organizat de Design Corner.

Ce se invata la Cursul de design commercial de la Design Corner?

Cursul este o sinteza a elementelor de baza ce alcatuiesc un design reusit realizat dupa modelul cursurilor de design de la universitati de renume britanice.

* Introducere in istoria mobilierului si a arhitecturii de la Grecia antica pana in prezent

* Istoricul spatiilor si comerciale publice din grecia antica pana in prezent

* Tehnici si materiale traditionale in ambientare

* Tehnici si materiale inovatoare folosite in designul commercial

* Tipuri de iluminat commercial: direct si indirect, decorativ si architectural, efecte de lumina si corpuri de iluminat specifice

* Mobilierul pentru spatii comerciale, initiere in limbajul ergonomiei si elemente de space planning

* Proiectarea de mobilier

* Hot spot-ul in designul commercial: retete, idei, tipuri de rezolvari pentru centrele de interes

* Designul de bar istoric, tendinte si tipuri de baruri cu diverse tematici( enoteca, american bar-ul, piano bar, pub-ul englezesc, irish bar, clubul)

* Designul de cafenea tendinte si tipuri de baruri cu diverse tematici( cafeneaua indiana,ceainarie, cafeneaua turceasca, café-bar, italian café, breakfast café, british café etc)

* Designul de restaurant, tendinte si tipuri de restaurante cu diverse tematici si modul de a le pune in vaoare prin materiale si culori( patiserie, gelaterie,cofetarie, enoteca, restaurant traditional, restaurant trattorie, steak house etc)

* Designul de magazin tendinte, istoric dispunerea produselor pe raft, moduri de punere in valoare a produsului si conceptului original

* Marketing si comunicare : rolul briefului de client, conceptul original, planul de marketing , strategie de brand, comunicarea unitara a conceptului de design

* Realizarea proiectului de cafenea- exercitiu practic

* Realizarea unui proiect de bar- exercitiu practic

* Realizarea unui proiect de magazin- exercitiu practic.

Care sunt beneficiile oferite de Cursul de Design Comercial de la Design Corner?

* Participantii vor dobandi cunostinte de istoria artei, arhitecturii mobilierului si notiuni despre stiluri, tendinte si idei de ambientare

* Intr-un timp scurt si fara cheltuieli exagerate absolventii isi vor imbunatati abilitatile creative, estetice si vor invata notiuni practice utile despre designul de interior

* Proiectele relizate la cursul de design commercial vor apartine cursantilor si vor sta la vaza realizarii unui portofoliu pentru cei care vor sa lucreze in domeniu

* Pentru cei care vor sa isi deschida o afacere intr-unul dintre domeniile studiate proiectele practice realizate la curs pot sta la baza ambientarii eficiente a spatiilor de desfasurare a afacerii proprii

*Absolventii vor dobandi cunostinte despre design interior , tehnici si materiale disponibile pana acum doar in facultati de profil

* Cursul avea avea loc intr-o atmosfera creativa si relxanta alaturi de persoane dedidcate si pasionate de design

* In urma parcurgerii programului absolventii vor deveni mai increzatori in propria dezvoltare si in sansele de a promova in cariera

* Invitatii nostri surpriza , manageri ale unor afaceri de success in domeniu, furnizori recomandati de noi , artisti plastici, arhitecti si designeri vor constitui o retea de baza pentru inceperea unei noi profesii.

Cum ma inscriu la Cursul de Design Comercial de la Design Corner?

Inscrierile se pot face online pe formularul de contact de pe www.houseline.ro/Contact_design_interior , la emailul offce@houseline.ro, sau telefonic la 0726225419 si 0726225407 , persoane de contact Aurelia Filip si Radu Filip.

Cand incepe Cursul de Design Comercial?

Data început 20/09/2011

Informatii cost

1000lei+ TVA/participant

Locatie:

Design Corner: Str. Plutonier Vasile Luicu nr 2, Sector 2 Bucuresti

Cine va fi lectorul Cursului de design Comercial de la Design Corner?

Aurelia Filip designer de interior la House Line cu o experienta de peste 6 ani in domeniul designului de interior si al artelor decorative.

Aurelia Filip

Designer

Managing partener at HouseLine

www.aura.houseline.ro

www.houseline.ro

Va asteptam cu drag!

Echipa Design Corner

Share:

Karim Rashid este un superstar al design-ului contemporan, cu un portofoliu de peste 2.500 de proiecte. Este prezent în colecţia permanentă a 14 muzee importante din întreaga lume, printre care San Francisco Museum of Art (SFMoMA) şi New York Museum of Modern Art (MoMA).

Realizările sale, alături de recunoaşterea internaţională au facut din el un conferenţiar invitat constant în centre universitare de renume.Mai mult, este Doctor Honoris Causa al Ontario College of Art and Design şi al Corcoran College. A primit numeroase distincţii internaţionale pentru creaţiile sale.( Metropolis)

Ne place de Karim Rashid si il avem tot timpul ca exemplu la Cursul de Design Rezidential pentru ca e simpatic, creativ si colorat, face ca designul sa para o joaca, sa fie totul simplu si frumos ca atunci cand eram copii. “Cartea sa ” Design yourself” este mai mult decat o carte despre  design, este o carte de life style.

Editia in limba romana a cartii “Design Yourself” este disponibila in patru variante de coperta. Pornind de la importanta pe care Karim o da culorilor si mai ales culorilor vibrante care sunt deja asociate cu numele sau, editura Publica a decis sa ofere posibilitatea cititorilor sa aleaga acea culoare care se potriveste cel mai bine meditatiei asupra propriul eu.”( La strada)

 

Share:

Daca cititi acest post este posibil sa numai fie nevoie sa va spun cine este Eero Aarnio, binecunoscutul designer finlandez este creatorul a multor piese de mobiler si scaune celebre  din istoria designului ( Ball Chair / Globe Chair, Bubble Chair, Pastil Chair, Tomato Chair), interesanta este locuinta acestuia, care ne arata stilul de viata, modul in care el traieste zi de zi alaturi de lucrarile sale si modul in care el le vede integrate intr-un interior.

Share: