Va prezint mai jos o lucrare noua, o propunere de design pentru un magazin de bijuterii din aur, este vorba defapt despre o insula de prezentare in magazinul Titan ce urmeaza sa fie renovat.  Propunerea noastra de mobilier este un mobilier modular alb lucios o combinatie de MDF lacuit si blaturi groase din Corian cu lumini RGB in interioul politelor si multa sticla pentru ca bijuteriile sa se poata vedea din toate unghiurile.

Stalpii placati cu foita metalica aurie sper sa transforme insula nostra intr-o bijuterie supradimensionata.

 

Share:

Mi-am dat seama ca nu am mai postat demult lucrari  si va cer iertare, cursurile de design , lucrarile si facebook-ul , mi-au acaparat timpul.

Iata cateva imagini din proiectul de design pentru o casa Toscana la care lucrez acum, o casa confortabila de familie, intr-o oaza de liniste la marginea Bucurestiului. Imi place faptul ca in ultimul timp gustul pentru design evolueaza de la preferinta pentru case de tip showroom, foarte sofisticate, elegante dar mai putin confortabile, spre case de familie, spre case in care sa poti trai fara grija petelor de pe pardoseala, fara spaima ca murdaresti tapetul, sau ca un copil sparge o veioza.

Stilul toscan prin gradul sau mare de manualitate prin peretii patinati, mobilierul din lemn rezistent, pictat sau decorat, fierul forjat,  creeaza case confortabile si rezistente, picturale si artistice, ce iti dau senzatia ca esti intr-o perpetua vacanta. Casele toscane sunt inspirate din culorile naturii, acoperisul este in culorile pamantului rosiatic din zona, peretii sunt colorati in nunate patinate cu pigmenti de sienna arsa, ocru, pamant galben, placarile sunt cu pietre natura clacare, ardezii sau alte pietre sedimentare din arealul Toscanei, mobila este din lemn de stejar baituit, pardoselile din terra cotta di Sienna, adica pamant de Sienna ars.

Accesoriile sunt de obicei din fier, lemn sau ceramica. Vase foarte inalte din fier  sau ceramica incadreaza usile. Suporturile pentru lumanari sunt din lemn de diferite culori. Seturile de ceramica au drept motive frunza si fructele maslinului. Lampadarele sau veiozele sunt din fier forjat cu abajururi de sticla suflata, accente deosebite se pot face prin textile covoare cu ornamente florale, pernute decorative, draperii din in pictate min culori verde oliv sau oranj rosact.

Mobila toscana este una cu linii simple, drepte si este fabricata local, ca element distinctiv avem de a a face cu capiteluri cu frunze de maslin, coloane cu caneluri si embosaje drepte dar destul de andancite, nu este o mobila delicata ca cea in stil Boulle, ci una rustica, masiva . De cele mai multe ori piesele de mobilier sunt pictate manual. Accentele de fier sau marmura sunt ceva comun. Noile mobile de culoare inchisa sunt antichizate din fabrica pentru a se apropia cat mai mult de mobila traditionala. Bufeturile si armoirele se gasesc in fiecare incapere si sunt folosite pentru vesela, lenjerie.

Bucataria toscana este decorata cu mozaicuri sau picturi pe ceramica, ceasuri de fier forjat sau politie cu suporti de fier , elementul central il constituie insulele mari cu tigaile atarnate si hotele rustice ce pot fi imbracate in piatra . Din bucataria toscana nu trebuie sa lipseasca masa mare pentu a reuni toata familia, cu mobilier pictat sau patinat, cu scaune masive si sculpturi rustice decorative.

Stiul toscan este practic un stil renascentist rusticat, adica este stilul Italiei din quatrocentto, dar in manifestarea lui modesta, traditionala, din zona Toscanei, zona de vii  intinse pe dealuri argiloase si de negustori instariti, de aici si un oarecare fast al stilului si tendinta lui spre elemente nobile. Din aceasta cauza stilul tocan poate fi tratat in doua feluri;  stilul toscan de palat sau casa mare de negustori bogati si stilul toscan rustic.

Iata si cateva imagini din casa toscana creata de mine, o adaptare a materialelor toscanei care la noi se gasesc mai greu.

Share:

Saptamana aceasta am primit o cerere spre a da un interviu pentru ziarul Romania Libera, tema interviului este  crearea unui brand personal prin intermediul social media, adica ce ne place noua cel mai mult blogul, facebook-ul twitterul etc.

Multumesc pe acesta cale Alexandrei Jeles cea care mi-a luat interviul si va tin la curent cu raspunsurile, deocamdata voi posta aici intrebarile, ca sa aveti timp sa va ganditi si sa va raspundeti  despre brandul vostru personal, raspunsurile mele le postez dupa ce apar in ziar. Inainte sa plecam in concediu adica acum 2 saptamani am mai dat un interviu de data aceasta televizat despre mobilierul pictat pentru The Money Channel, imediat ce intru in posesia materialului vi-l arat, deci  am o vara frumoasa si faimoasa.

Iata si intrebarile promise:

1.Povesteste-mi un pic despre tine si experinta in domeniul

industriilor creative, respectiv design, arhitectura 2. Aurelia Filip

este deja un brand personal. Cum ai reusit sa iti creezi acest

brand?(cu ajutorul mass media, social media, prieteni, recomandari profesionale si personale, word of mouth, altele)

3. Care consideri ca este cea mai buna modalitate de promovarea unui brand personal? De ce?

4. In ce an ti-ai facut un blog si de ce?

5. Cum crezi ca te-a ajutat blogul sa-ti creezi un brand personal?

6. Care este tematica blogului? Cat de des il actualizezi? Cati vizitatoriare blogul tau lunar?

7. Care sunt factorii de succes in blogosfera?

8. Cum s-a schimbat blogul tau o data cu maturizarea brandului tau?

9. Cum gestionezi comentariile de pe retelele de socializare?

(raspunzi la comentarii, le moderezi)

10. Obisnuiesti sa raspunzi la critici/ comentarii negative?

11. In afara de blog, ce tipuri de social media folosesti in prezent?

(Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn)

12. De ce folosesti aceste tipuri de social media (marketing, advertising, vanzare, comunicare, awareness, etc.)?

13. In medie, cat timp petreci pe social media? Pe care dintre Retelele de socializare esti cel mai activa si de ce?

14. Care sunt oportunitatile pe care social media le ofera pentru  construirea unui brand personal pentru tinerii din industriile creative? Dar amenintarile?

16. Cum procedezi pentru a-ti creste vizibilitatea pe retelele de socializare?

17. Lipsa de popularitate in offline este un obstacol pentru a-ti crea un brand de success in online?

18. Care crezi ca este perioada de timp in care poti sa iti crezi un brand folosind social media?

19. Crezi ca brandurile noi se pot dezvolta mai rapid datorita social media in raport cu cele deja existente pe piata?

20. In concluzie, crezi ca utilizarea social media este un must pentru antreprenorii tineri si de ce? Crezi ca cei care nu folosesc social media risca sa ramana in urma sau sa fie marginalizati?

23.Consideri ca new media a contribuit la dezvoltarea rapida a industriilor  creative in ultimii ani?

24. Care este sfatul tau pentru tinerii creativi care vor sa isi contruiasca un brand personal?

Va tin la curent cu raspunsurile.

 

Share: