Iata unul dintre dormitoarele noastre preferate, creeat pentru o casa moderna , eclectica cu accente japoneze, minimale, dar cu materiale naturale, in care mobilierul e prefect adaptat functiunilor iar texturile se completeaza si se complimenteaza.

Am ales ca baza un lemn cald, este vorba de o esenta nobila afrormosia, care are o culoare calda aramie, aurie, greu de definit dar impresionanta inca de la prima vedere apoi am completat cu lemn in placari pe perete  tot din lemn si insertii de onix iluminat din spate, e vorba de placi de mari dimensiuni de onix brazilian.

Am folosit lemnul in mai multe variante de texturare, lis, cu dungi orizontale si cu mozaic 3D taiat din cuburi de lemn masiv. Accentul japonez este dat de scaunul traditional japonez, mobilierul minimalist si vitraliile intr-o interpretare moderna cu elemente asiatice.

Dispunerea patului permite ca in spatele tabliei din mozaic de lemn tridimensional sa permita formarea unei zone de fotolii ce stau orientate cu fata spre semineul placat cu onix. Atmosefra generala am vrut sa fie una relaxata si confortabila cu un accent oriental care sa o faca mai speciala.

Share:

Astazi va voi prezenta un alt proiect ce se afla in derulare in firma noastra si de care ne-am atasat mult si evident avem sperante sa iasa foarte frumos, sa fie ca de obicei mai frumos decat in randari. Este vorba despre un restaurant clasic ce avea ca functiune in principal evenimentele, cu tot ce implica acest lucru, adica mese rotunde de 10-12 persoane, mocheta cu elemente mici flori si triunghiuri draperii rosii, scaune cu tapiserie clasica si multe alte lucruri care se potriveau perfect si au fost realizate cu bungust acum 10ani cand a fost amenajat restaurantul, dar care nu mai reusea sa atraga clienti noi si un alt target de varsta, in plus mesele rotunde erau foarte incomode pentru un restaurant deschis si ziua.

Cam asa incepe orice proiect al nostru, fiecare are povestea lui si necesitatile noi ce trebuiesc implinite si aici intervenim noi pentru a da unui loc o noua viata, pentru a inspira alte generatii, pentru a aduce culoare in viata altor oameni, pentru a crea interioare frumoase pentru cei care urmeaza si acum si peste ani sa treaca pragul restaurantelor redesenate de noi.

Pentru a implini toate conditiile am separat zonele si am facut o zona de zi cu un design mai modern si o zona de evenimente, sau de seara, cu un design usor mai clasic, cele doua zone comunica, sunt legate si inrudite  ca elemente de design, totusi usor diferite.

Am numit zona de zi braserie, pentru ca va fi un restaurant cu specific international dar cu elemente de cafenea, spre geam sunt fotolii si spre perete sunt mese si scaune , de data aceasta mese dreptunghiulare si patrate, ce vor putea fi folosite pentru un pranz cu prietenii si familia. Zona de seara a ramas un resturant clasic cu un element nou, canapele, ce formeaza niste separeuri si cu mese tot rotunde pentru evenimente, peretii vor primi o decoratie indrazneata cu patternuri din lemn masiv cu insertie de oglinda ce urmeaza sa amplifice spatiul si sa creeze atmosfera magica de care o nunta are nevoie si sclipirile din corpurile de iluminat din sticla alba se vor multiplica in oglinda fumurie, creand efecte luminoase in tot restaurantul.

Traforurile de lemn cu oglinda sunt lait motivul acestui interior si funt folosite si la separarea prin panouri decorative a zonelor de servicii de sala si la placarea pereteleui, culorile sunt simple rozuri alb, gri si cupru, elementul metalic va fi folosit ca si accent de culoare.Materialele sunt naturale, lemn, sticla, catifea, mocheta parchet din stejar albit tip dusumea si mobila alba cu patina, totul va crea, speram noi o atmosfera luxoasa dar simpla in acelasi timp, un lux cu un farmec discret, lipsit de opulenta, un decor pentru o nunta de vis dar si pentru zile insorite petrecute cu prietenii.

Imaginile sunt randari din proiect, urmeaza pe masura ce avanseaza lucrarile sa facem si fotografii si de ce nu poate vom face si o comparatie inainte si dupa.

Share:

Considerat de către specialiştii în design internaţionali ca “over the top”, stilul Hollywod Regency, deşi apărut în 1930, este în permanenţă reinterpretat, designerii din perioada de aur a Hollywood-ului ca William Haines şi Dorothy Draper au încurajat vedetele din acele timpuri, dar nu numai, să îşi decoreze casele cu numeroase accesorii strălucitoare şi ieşite din tipare, de pe platourile de filmare, acest lucru face ca stilul sa fie usor teatral cu elemente spectaculoase, obiecte stralucitoare unele supradimensionate, un stil opulent si luxos ca si industria cinematografica a vremurilor in care a aparut, cand personalitati ca Nancy Regan isi doreau ca vilele lor sa fie la fel de luxoase precum magia ecranului le prezenta.

Este un stil foarte in voga si acum pentru ca hollywood-ul nu inceteaza sa ne uimeasca si sa se reinterpreteze de la un an la altul si de la o generatie la alta, unul dintre designerii mei favoriti ai momentului creeaza interioare regency foarte actuale in culori vibrante si cu patternuri si straluciri glamour este vorba de Kelly Wearstler. O simpla cautare pe Google va va transporta intr-un univers eclectic de culori si patternuri inspirate din Hollywood regency dar reinterpretate intr-o nota contemporana. un alt designer contemporan care creeaza piese de mobilier regency este faimosul Christofpher Guy.

Asa se explica si faptul ca pentru cafeneaua ce ascunde si face intrarea in pub-ul Prohibition am ales acest stil contemporan cu prohibitia, dar care prezinta o alta fata a Americii acelor timpuri, am folosit un tapet retro cu pattenr turcoaz si auriu, balustrade sculptate din lemn cu decorruri supradimensionate, taieri din oglinda, ce creeaza forme decorative, lampi supradimensionate si nu in ultimul rand un parchet indraznet alb negru cu taietura in V care schimba totul.

Cafeneaua este formata din doua zone unul in care este barul si inca unul pe care noi l-am separat in 2 parti si am creat un mezanin, la etaj inaltimea nu este foarte mare, ajunge abia la 2,4m dar a fost necesara aceasta interventie pentru a a vea un numar mai mare de mese. Pentru ca inaltimea nu este prea mare am recurs la un artificiu si anume oglinda cu decupaje forme mari decorative taiate si bizotate, care au fost exterm de dificil de montat, dar au meritat pentru ca amplifica foarte mult spatiul.

Inca nu este finalizata sedinta foto asa ca va arat cateva randari, cafeneaua e gata si o puteti vizita in Pasajul Vilacrosse Maca, sper sa va placa si sa va bucurati si voi ca si noi cand am creat acest interior curajos de jocul de culori si texturi si de o cafenea luminoasa si eclectica cum nu veti gasi multe in Bucuresti. Totul se invarte in jurul unui semineu central cu flacara deschisa ce separa doua zone si incalzeste spatiul pe timpul iernii.

 

 

Share: