Pentru mamicile ocupate, dar care vor sa se mentina in forma, am facut un concept 2 in 1, adica sala de aerobic, pentru ca de obicei cel mai mare impediment pentru a face sport, este ca nu ai cu cine sa lasi copilul, pentru o ora cat mergi la sala. Mamicile stiu cel mai bine ca uneori si un dus e complicat cu copiii mici, asa ca am gandit acest spatiu de 300 mp compartimentat in zona de receptie, sala de joaca pentru copii si cursuri pentru pictura, sala de aerobic si sauna cu dusuri si salon pentru masaj, se poate numi spa dar e cam pretentios si nu asta a fost ideea, ci a unui spatiu multifunctional care sa ofere relaxare si recreere pentru toate varstele.

Am ales culori vesele, dinamice, rosu,oranj verde si materiale simple, granit mdf cu textura de teak si linoleum special in sala de sport. Investitia nu a fost foarte mare fiind o lucrare in afara Bucurestiului, dar a avut un neobisnuit succes pentru un oras cu un numar mic de locuitori, unde la inceput chiar ne intrebam daca vor exista doritori de exercitiu fizic.

In ultima vreme au aparut foarte multe locuri de joaca pentru copii si inca este mult loc in piata pentru ca sunt insuficiente, de asemenea un succes deosebit il au si restaurantele care au un spatiu de joaca pentru copii, incep sa inteleg si de ce, pentru ca spre deosebire de generatiile trecute, noi am crescut cu o alta mobilitate si disponibilitate de a ne petrece timpul in oras, la resturant,cafenea,sala de sport etc fata de parintii nostri.

Pe cand inainte o iesire la restaurant era o zi speciala si rara, generatiile actuale, milenialii, sunt invatati sa iesa uneori si de cateva ori pe zi, la cafea dimineata, la un pranz cu un prieten, sau un pranz de afaceri iar seara uneori la masa cu familia… asa ca si copiii au nevoie sa fie integrati in acest stil de viata, inainte culpurile cu copii isi petreceau mult timp in familie, la bunici in in parc , in jurul casei. Designul trebuie sa integreze si stilul de viata si obisnuintele celor ce vor folosi spatiul la final, al consumatorului final al designului.

Iata si randarile si pozele in curand.

Share:

Strada Gabroveni era inainte destul de deprimanta, cu fatde vechi murdare, pentru ca reabilitarea Centrului istoric din Bucuresti nu a ajuns peste tot, pentru cafeneaua Bounce de pe Gabroveni nr 20 am creat anul trecut un decor, o scenografie care a imbracat intrega strada, pentru ca mesele si canapelele s-au intins peste tot, acum pe Garbroveni este numai Bounce, este un carnaval sau circ sau un circ vintage in desfasurare mereu.

Pe strazile care s-au bucurat de reabilitare, munca proprierarilor de localuri este mult mai usoara, dar sunt unele zone care sunt mai departe de Lispcani, unde fluxul de vizitatori este destul de mare si atunci merita facuta o investitie pentru a reabilita o strada intreaga cu mesh-uri cu butaforie in general, pentru a acoperi fatadele murdare, pentru ca zona sa devina interesanta si sa capete o noua viata. Merita chiar si mai mult decat atat pentru ca, tot aceeasi oameni care au copilarit in centrul vechi si il iubesc si il cunosc, sunt cei care din fondurile, proprii varuiesc fatade si repara carosabilul in pasajul Vilacrosse, deci se poate avea si simt civic, chiar cand aprobarile se obtin foarte greu. Noi i-am cunoscut si i-am indragit si am colaborat frumos, pentru ca e usor sa faci o cafenea si sa nu te uiti in jur, dar e mai greu sa repari o strada intreaga sau un pasaj numai pentru a creea un ambient placut si in cafenea si afara ei.

Ca sa ne imbogatim cultura si cunoasterea orasului, iata si cateva date despre Centru istoric iar Wiki ne spune si unde se afla centru istoric, interesant deoarece in ultimii ani a fost cea mai dinamica parte a Bucurestiului in materie de restaurante si cafenele:

Centrul istoric este delimitat astfel:[1]

  • la Nord de:
– Bulevardul Regina Elisabeta – de la intersecția cu Calea Victoriei până la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu (Piața Universității);
– Bulevardul Carol I – de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu (Piața Universității) până până la intersecția cu Bulevardul Hristo Botev (Piața C. A. Rosetti).
  • la Est de:
– Bulevardul Hristo Botev – de la intersecția cu Bulevardul Carol I (Piața C. A. Rosetti) până la intersecția cu Bulevardul Corneliu Coposu.
  • la Sud de:
– Bulevardul Corneliu Coposu – de la intersecția cu strada Hristo Botev până la intersecția cu Bulevardul Ion C. Brătianu (Piața Unirii);
– Strada Halelor – de la intersecția cu Bulevardul Ion C. Brătianu (Piața Unirii) până la intersecția cu strada Șelari;
– Splaiul Independenței – de la intersecția cu strada Șelari până la intersecția cu Calea Victoriei (Piața Națiunile Unite).
  • la Vest de:
– Calea Victoriei – de la intersecția cu Splaiul Independenței (Piața Națiunile Unite) până la intersecția cu Bulevardul Regina Elisabeta.
Centrul istoric este o parte a cartierului Centrul Civic. Aici se găsesc Curtea Veche, Hanul lui Manuc, bisericile Stavropoleos și Sfântul Anton, ca și numeroase alte clădiri vechi declarate monumente istorice.În centrul istoric, în Piața Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou, este amplasat kilometrul zero (oficial) al României. Pe lângă spațiul verde oferit de Parcul Sfântul Gheorghe creat în jurul Bisericii „Sf. Gheorghe Nou” mai este și Parcul Colțea în care este amplasată Fântâna Vioara Spartă. Primăria Bucureștiului are în desfășurare un proiect de restaurare a zonei istorice din centrul capitalei.”

Si pe mine m-a surprins, cand ne-au contactat beneficiarii, ideea de a face designul unei strazi, dar m-am bucrat si am cautat o tema vesela pentru ca acolo foarte rar bate sorarele direct, care sa incalzeasca atmosfera destul de rece. Am ales tema vintage circus, adica un circ de epoca cu personaje desenate jucaus, cu arlechini cu biciclete vintage cu roti uriase, cu trapezisti si clovni, toate desenate jucaus in linii colorate cu violet rosu englez si turcoaz, pentru canapele am ales o stofa cu imprimeu grafic cu desene din vechiul Paris in tornuri de turcoaz si accente de rosu englez si olive. A urmat apoi iluminatul cladirilor si al mesh-ului cu reflectoare cu lumina RGB, sa fie culoare ca la carnaval. Am facut nenumarate teste si de zi si de seara pentru a ajunge la solutia de iluminare perfecta, pentru ca dupa cum stiti iluminatul e o arta, poate cea mai importanta in realizarea decorurilor scenagrafice.

Anul acesta s-au adaugat lumini noi globuri atarnate pe sfoara beculete colorate ce recreaza magia copilariei. Plantele exotice uriase schimba atmosfera si dau umbra si racoare plus un aer , mediteranean, va las sa va bucurati si de imagini. Interiorul cafenelei nu este designul nostru dar strada este martora ca se poate, ca orice zona murdara si invechita poate prinde o noua viata si poate capata un aer vintage chic fara investitii extraordinare. Cand treceti pe acolo sa imi spunei si parerea voastra, in acest week end mai este inca pe Garoveni RDW, adica Romanian Design Week, asa ca e o o ocazie buna sa vizitati si strada noastra vesela si dizainoasa.

Daca doriti sa mergeti la evenimentele organizate de ei care sunt super, cautati pagina lor de facebook, cu acelasi nume Bounce si verificati ce se mai intampla nou, fotografiile sunt facute tot de ei in parteneriat cu City Nights.

Share:

Globetrotteri si designeri de interior George Yabu si Glenn Pushelberg stiu multe despre materiale , branduri si grand design, dar prefera sa foloseasca materiale neconventionale si o abordare noua asupra luxului, pentru acest proiect de design comercial al brandului Siwilai din Bangkok au creat un Concept Store in care au folosit ca element principal lemnul, dar nu oricum ci lemnul sculptat manual, cei doi designeri sustin ca oricand se va observa daca lemnul este finisat manual sau cu ajutorul masinilor ai au  preferat acest look un pic raw al lemnului, nelacuit .

Pentru pereti au optat de asemnea pentru creatii arizanale ale mesterior locali carora le-au cerut picturi murale care sa imite matasea cu inflexiuni de rosu si accente de mustar sau culoarea bobului de mazare, un perete concav din lemn sculptat separa zone si creeaza trasee care sa conduc amai usor privitorul prin zonele dorite, iar pardoseala din lemn masiv combinata cu insule din rasina epoxi alba genereaza spatii spearata virtual care accentuaza zone sau produse cu vanzare mai rapida sau promotii.Peretele este fix pentru ca spun ei  “Flexibility is overrated”. “We sometimes go through all the trouble of making something flexible, and the store never actually changes it.”

Cuplul de dsigneri au proiect mari internationale din New York si Toronto unde isi au studioul de design, in Bangkok unde lucreaza acum pentru Park Hyat.

O adaptare a cuvantului engez civilized, Siwi-lai este un concept store cu un design aparte si un pic raw dar care are amprenta luxului prin alegerea materialelor si design, prin acea amprenta europeana de manufactura, care in unele tari nu costa foarte mult, dar in altele reprezita adevarata esenta a luxului.

Lemnul masiv sculptat cu pattrernuri geometrice este una dintre ultimele tendinte in designul de interior, atat comercial cat si rezidential, de obicei, de cand utilajele pentru prelucrarea lemnului asistate de programe de grafica specializate s-au perfectionat taierea lemnului masiv, nu se mai face manual ci cu masinarii complicate, dar aici intervine maiestria artizanului care schimba totul si da o noua dimensiune luxului intr-o lume in care totul devine posibil cu ajutorul masinilor se inverseaza logica se schimba regula si obiectul seducator este cel creat de mana omului ce devine o raritate un produs arizanal de mare pret.

Asa ca iata atunci cand credem ca stim totul despre design, o vedere vizionara vine si schimba totul, renunta la orice brand orice asociere cu produse deja existente fie ele si branduri renumite si revine la frumusetea intrinseca a obiectului creat de mana omului cu pricepere si maiestrie. Sursa articolului si inspiratia mea pe ziua de azi si foto aici.

 

 

Share: