Impreuna cu prietenii nostri de la Palatul Noblesse incepem proiectul fascinantal cursurilor de design pentru cei mici, continuat de cursul pentru adolescenti. Teen room este un concept unic, ce permite tinerilor sa isi descopere talentul si sa faca din timp primii pasi spre o viitoare cariera, sau sa exploreze arta si arhitectura.

Designul interior reprezinta nu numai o necesitate functionala ci si un exercitiu de exprimare libera , de autocunoastere si de descoperire a propriului stil. Pentru un adolescent stabilirea limitelor propriei personalitati si definirea gusturilor propriii poate fi o cale de a invata mai multe despre sine insusi si despre lume, de a descoperi ce cariera i se potriveste si de a-si explora aptitudinile.

La varste fragede gusturile sunt inca in formare, dar exercitiile specializate cu indrumare profesionista ii pot oferi copilului sansa de a-si descoperi vocatia cat mai devreme si astfel de a ccede mai usor, din timp la o cariera de succes. Cursurile vocationale deschid tinerilor noi universuri, ii invata sa viseze  sa exploreze lumea inconjurator si sa faca alegeri proprii unice in privinta stilului de viata pe care si l-ar dori in viitor.

A merge la un curs de design inca din copilarie sau adolescenta este o oportunitate de a vedea profesionisti in mediul lor de lucru, oameni pasionati de creatie  si de a intelege daca vrei sa fii ca ei. De multe ori ne gandim ca daca am fi inceput mai devreme studiul unei profesii , odata ajunsi la maturitate lucrurile ar fi fost mult mai simple, ca adulti avem o multime de idei si de intrebari care incep cu ” oare cum ar fi fost daca?”. Acest curs scurteaza calea spre creatie si raspunde la timp la intrebarea “Cum ar fi daca as fi designer, arhitect, artist?”.

 

Despre Curs

Cursul se adreseaza copiilor de la 10 la 15 ani si isi propune sa puna la dispozitia lor mijloace de exprimare artistica, unelte spre a reprezenta o imagine interioara asupra camerei sau casei visurilor lor, asa cum si-o doreste el, fara limitari, fara bugete doar creativitate pura si exprimarea propriei personalitati.

Grupele vor fi alcatuite in functie de varsta si vor grupa copii de varste cat mai apropiate, in functie de cei inscrisi.

Alcatuit din 2 parti cursul vine mai intai cu explicatii aspura stilurilor si tenditelor actuale, apropiate varstei: grafitty, mix match,  industrial, boho chic, hollywood princess, pop art, diy, cartooney, lego fan, selfie art, dar si cateva notiuni despre stiluri mai vechi si despre cum le folosim sa ne exprimam.

Partea a doua va fi un exercitiu practic de colaj cu o camera, realizata dupa planul camerei de acasa, sau dupa un plan imaginar, in care vom invata sa aplicam aceste stiluri si tendinte intr-un mood board creativ ce va stimula capacitatea de sinteza spre un produs finit pregatit pentru a fi chiar aplicat in realitate.

Cursul urmareste sa fie un exercitiu de autoexprimare si de autocunoastere, o explorare a aptitudinilor si punctelor forte specifice fiecarui copil.

Despre formator

Aurelia Filip este  designer de interior, mama de fetita, blogger, artist plastic si lector pentru cursuri de design interior cu o experienta de peste 8 ani in  domeniu, dintre care 2 ani in predarea de cursuri interactive de creativitate si design interior in cadrul Design Corner. Absolventa a Universitatii de Arte decorative si Design la sectia de Arta  murala(2000-2004) si  a unui Masterat in Consultanta si expertiza in publicitate la Facultatea de litere(2004-2005) este un trainer empatic si pasionat de tot ce inseamna creativitate si design.

Activitatea profesionala include realizarea unor proiecte ample de design interior comercial si rezidential in Romania si Italia, arhitectura, design grafic si consiliere de branding, traininguri creative.

Va astept cu drag cu mic cu mare!

Share:

Impreuna cu prietenii mei de ani buni de la Noblesse Academy, anul acesta voi dezvolata un nou proiect acela de cursuri pentru copii, dupa cum stiti experientele anterioare  de design sharing au fost excelente si ne-au adus tuturor bucurii, asa ca anul acesta am raspuns cu drag la invitatia Loredanei Preda de a sustine cursurile pentru cei mici. Spun design Sharing pentru ca as vrea sa fie o educatie non formala, bazata pe joc, ras, bucurie si creativitate, nu un curs obisnuit pentru copii, asa caii invit pe mici viitori designeri sa vina cu incredere si sa invete prin joc despre arhitectura si design.

Designul interior si arhitectura sunt domenii fascinante pentru toate varstele si axpunerea la aceste teme educa un copil spre a fi mai atent si mai adaptat lumii exterioare. Fiecare copil a fost deja expus calatoriilor si a observat case, gradini, orase, unele lucruri le-a inteles, pe altele insa nu, noi suntem aici sa le aratam celor mici o lume plina de culoare, de forme, de frumusete de arta si creativitate.

Pentru cei mici sa invete sa se exprime grafic este o necesitate primordiala, ce le va folosi toata viata, sa detina notiuni despre plante, case, gradini le va cultiva gustul pentru frumos si simtul de observatie si vor sti sa recunoasca frumosul oriunde il vor intalni si acolo unde lipseste vor sti sa il creeze singuri .

Ne vom juca de-a micii designeri si vom invata sa fim arhitecti vestiti, vom explora consturctiile si gradinaritul, totul in joaca, inarmati cu un creion in loc de lopata. Totul e posibil in lumea fanteziei!

Despre curs

Dacă micuțul tău are înclinații către design-ul interior, atunci cursul acesta este special creat pentru a-l ajuta să își dezvolte percepția despre spațiul înconjurător. În cele 8 ședințe, cei mici vor învăța despre texturi, materiale, culori, adaptând totul la nevoile și preferințele lor.

De-a lungul cursului, copilul tău va fi învățat să își gestioneze propriu spațiu, să îl amenajeze în funcție de dorințele lui și să conștientizeze care sunt necesitățile în ceea ce privește propria cameră.

O căsuță cu grădină este tema primulul modul al cursului. Căsuța este pentru cei mici locul în care învață să exprime noțiuni despre familie, despre securitate, apartenență, iubire și acceptare, locul în care învață să se dezvolte creativ și emoțional, să exploreze sentimente legate de modul în care percep viața și locuința.

Grădina este o prelungire frumoasă a casei, este ideea de joc și libertate, este legătura cu natura. Să facem o grădină pentru care să desenăm alei, să alegem plante, să le lipim împreună pe un suport, îi învață pe copii să își deseneze drumul în viața și să facă propriile lor alegeri, este un demers creativ ce îi apropie de natură, de grădinărit, de plante și de designul de grădini.

Cursul își propune să îi familiarizeze pe cei mici cu arhitectura și designul, cu conceptul de ecologie și reciclare, cu respectul pentru natură și pentru frumos și creație. Materialele pentru curs sunt incluse si micutul trebuie sa vina doar cu voie bun si chef de desenat, lipit , bricolat si cu multa curiozitate, de alte prerechizite nu e nevoie.

 

Detalii despre inscriere si costuri aveti aici– si pe site-ul www.palatulnoblesse.ro, acolo se va ocupa special o persoana desemnata, de tot procesul de inscriere si de rezervare a locului pentru curs.

 

Va astept cu drag!

Share:

Cei care ma cunosc mai bine stiu ca o iubesc pe Kelly Wearstler, nu cunosc un designer mai curajos, fie el femeie sau barbat.

Intr-o lume plina de conformitate cum a ajuns sa fie designul  de interior Kelly Wearstler sparge tiparele si schimba tot ce credeai ca stii despre ce se poarta, ce se cuvine si ce solutii sunt acceptabile in designul de interior. Mereu surprinzatoare, cauta intentionat sa uimeasca fara sa fie agresiva, are un fantastic simt al culorii si al formei si o inceredibila indrazneala de a folosi si combina materiale si texturi, lucrarile ei sunt senzoriale, pline de stimuli pentru toate simturile, de la vaz la pipait si combinatiile de materiale, desi clasice de metal sticla piatra sunt atat de jucaus realizate si recontextualizate incat nu poate sa nu surprinda.

Fiind un designer complet are si un brand propriu de obiecte pe care le creeaza pentru lucrarile ei si pentru vanzarea in magazinul propriu, multe dintre obiectele pe care le foloseste sunt achiztionate din calatorii si in timp a adunat un depozit de obiecte decorative de la scultura la pictura si obiect decorativ pe care le repartizeaza in functie de proiect pentru a da personalitate si unicitate unui spatiu.

O femeie intr-o lume plina de arhitecti barbati si designeri celebri barbati, ne demonstreaza ca flerul unei femei in materie de design, culoare, fashion, combinarea materialelor si texturilor, nu da gres niciodata, de accea studiile de marketing au aratat ca in perceptia cleintului cel mai bun designer este femeia de peste 30 de ani cu copii, acest tip de designer inspira cea mai mare incredere, pentru ca stie instinctiv ce trebuie sa primeasca un interior spre a fi confortabil si util, Kelly face mai mult decat atat si creeaza interioare unice, senzoriale si senzationale, iar asta nu mai tine de sex ci de propriile atuuri.

Arta este in creatiile ei un element principal, tablouri supradimensionate cu texturi mari, tapet pictat facut de ea, sculpturi din marmura, lemn sau metal, elementele de arta aduc plus valoare unui interior, fiind purtattoare de valoare intrinseca ce creste valoarea anasamblului decorativ,  financiar si emotional si vizual.

Stilul ei este un art deco reinterpretat, cu elemente regency si  este autoarea unora dintre cele mai impresionante designuri pentru restaurante, hoteluri si case de vedete din America.

Mama a doi baieti si femeie de succes, cu un brand si o clientela de lux Kelly Wearstler este “the american dream girl” a designului care a inovat designul american si l-a scos din traditonalism si fixarea pe stilurile neoclasic si mediteraneean, foarte bine reprezentate in America.

“Author, blogger, outré fashion plate, branding virtuoso (from sheets to jewelry), and decorator and muse – Wearstler cuts a profile as colorful as those of her clients.” – Architectural Digest

Share: