Acest stil se afla la confluenta mai multor tendinte in design si arhitectura, de la brutalism la vintage, la elemente de arta contemporana si postmodernism, este un mix intre multe idei, sau rezultatul fericit al imbinarii lor.

Stilul industrial se bazeaza pe elementele deja existente in spatiu, pe sinceritatea expunerii materialelor si pe ingeniozitatea cu care piese vechi sunt refolosite pentru a capata o noua viata. Nu ar fi putut exsista fara curentul arte povera din arta italiana a anilor 50 si nici fara infulentele eco, refurbished ale anilor 2010.

Piesele de mobilier sunt frumoase, calde, speciale prin texturile vechi si prin senzatia de confortabil, de obiect creat pentru a fi folosit  lejer, fara grija unor pete pe scaun sau canapea, sunt realizate din materiale naturale, lemn metal, bumbac, piele, uneori cu aspect antichizat.

Culorile sunt tot in gama neutra, naturla cu accente de verde, rosu, roz pudra, brunuri mai vii sau chiar non culori. Cuvântul cheie pentru acest stil este îndrăzneț și se bazează pe combinațiile inedite între vintage, obiectele industriale și materialele inovatoare. Oțelul, lemnul, cărămida și materialele precum panourile din rășină sau corianul sunt elementele care creează o amenajare în stil industrial.

Culorile stilului industrial pot fi pur si simplu culorile naturale ale materialelor. Poti folosi materiale precum piele uzata, scaune vechi sau instalatii sanitare din cupru, tevi la vedere, caramida expusa, etc. Poti adauga putina culoare prin elemente de design precum covorase, tablouri sau suporturi de iluminat.

Este un stil nou si placut pentru o locuinta, sau o cafenea  in care nu iti e frica sa locuiesti, nu iti e teama sa aduci catelul pentru ca va strica o canapea, e un stil confortabil si indranzet, un stil urban chic. Merge perfect cu o canapea Chesterfiled, cu o lampa vintage, cu un frigider retro, cu instalatia cu tevi de cupru lasate la vedere. Un brand care mie imi place foarte mult pentru ambientarile in acest stil este Dialma Brown.. industrial luxury as putea afirma, iar pentru spatii comerciale Andrew Thorton, vizitati site-urile lor si veti fi impresionati. Fotografiile din articol sunt de la Dialma Brown, iar pe mine ma gasiti aici.

Ce ziceti, nu visati deja la coltisorul vostru urban industrial?

 

Share: