Text: Mariela Vanu

Pentru amenajarea acestui apartament, designerul Aurelia Filip a făcut apel la multiplele valenţe estetice ale stilului clasic. Interiorul spectaculos, rafinat, cu mobilier executat manual în Italia – patria marilor maeştri ebenişti –, este destinat unei tinere pasionate de artă şi călătorii.

Inspirat din luxul regal al marilor hoteluri de top ale lumii, designul acestei locuinţe este susţinut de o serie de elemente cu mare impact vizual. Texturi bogate, catifea şi mătase, cristaluri ameţitoare sau broderii manuale însoţesc liniile fine ale mobilierului realizat manual.

Apartamentul cu suprafaţa de 100 de metri pătraţi are două dormitoare, două dressinguri, un living cu bucătărie deschisă şi două băi. Spaţiile de depozitare ample au fost realizate pe comandă şi urmăresc liniile pieselor de mobilier independente, tocmai pentru a da senzaţia de fluidizare şi lejeritate.

Personalitatea proprietarei se regăseşte în paleta cromatică blândă, plină de prospeţime, cu accente şic de roz pudră, în glam-ul absolut al accentelor metalizate şi în detaliile ce marchează fiecare element de decor.

Într-un tandem de unitate stilistică, atât mobilierul sculptat manual, cu accente de foiţă de aur şi patină crem, cât şi draperiile grele, cu pasmanterie, au fost achiziţionate de la Galeriile Noblesse.

Pentru a pune în valoare atmosfera clasică, elegantă a întregii amenajări, s-a optat pentru parchet cu model Versailles, din lemn natur. De asemenea, pereţii au fost „îmbrăcaţi” în zugrăveli cu efect antichizat, sidef, ce reflectă strălucirea copleşitoare a corpurilor de iluminat. Designerul a ales voit corpurile de iluminat uşor supradimensionate, aurii, cu cristale preţioase, pentru a amplifica senzaţia de spectacol. De altfel, peste tot, auriul e cel care leagă şi îmbogăţeşte atmosfera.

Bucătăria deschide o provocare de design, făcând trecerea către o dinamică modernă, actuală. Hota a fost supraînălţată cu piese de mobilier ce o flanchează pe laterale. Fiind un spaţiu deschis, participă vizual la întreaga atmosferă clasică, fără a face notă discordantă.

Dormitoarele, spaţii de relaxare şi odihnă, ce au podelele acoperite cu mochetă moale, care atenuează efectul oricărui zgomot, reiau sugestia întregului, de lux covârşitor. „Consider că piesele de rezistenţă sunt dormitoarele, pentru că sunt confortabile şi simple, dar în acelaşi timp luxoase şi pline de elemente, pe care le poţi descoperi şi redescoperi fără să te plictiseşti niciodată.”Aurelia Filip

Băile, un veritabil regal de forme şi culori, sunt finisate cu ceramică Petracers, cu modele variate, fiecare cu o personalitate distinctă. Spectaculosul tapet cu model Toile de Jouy propune un model istoric, realizat în trecut cu presele pentru gravură, cu desene în peniţă, elemente florale, personaje sau scene galante.

Remarcabila minuţiozitate la care s-a recurs pentru armonizarea detaliilor, perfecţiunea acestora, calitatea indiscutabilă a materialelor folosite, somptuozitatea mobilierului în dialog cu încântătoarele materiale textile sunt caracteristicile acestei amenajări semnate de Aurelia Filip.

Sursa Revista Caminul , link-ul catre articol aici.

Share:

Noblesse Academy lansează în noiembrie noi cursuri pentru cei interesați de dezvoltarea personală și profesională, dar și pentru părinții care își doresc activități creative pentru copiii lor.

Astfel, cei mici se vor bucura de cursuri dedicate artelor și dezvoltării aptitudinilor. Mădălina Andronic va susține un curs de Arts and Craft în cadrul căruia copiii vor învăța să construiască personaje mobile din hârtie, să-și ilustreze basmul preferat, să coasă păpuși din material textil și să își imprime cu acrilic propriile haine.

Cei pasionați de teatru vor fi îndrumați într-o carieră de mic actor prin exerciții de încălzire, de dezvoltare a spiritului de echipă, de depășire a timidității și exersare a vorbitului în public, de dezvoltare a atenției prin explorarea simțurilor, de concentrare, de creativitate, de improvizație.

 

Pentru micuții designeri, Aura Filip a pregătit un curs special în care copii vor deprinde noțiuni de bază despre designul interior – informații despre texturi, culori și materiale – tema generală a cursului fiind Căsuța din grădină. Adolescenții se bucură de cursul Teen Room, care prezintă o introducere în lumea designului interior – o trecere în revistă a stilurilor și tendințelor actuale, de la Boho Chic la Selfie Art, dar și un exercițiu practic de colaj, totul culminând cu realizarea unui moodboard creativ ce va stimula capacitatea de sinteză.

Și pentru adulti exista o serie de cursuri care au rolul de a dezvolta aptitudini si talente.

Ana Morodan va susține pe 13 și 14 noiembrie un curs de Lifestyle Blogging, în care cei interesați vor învăța să-și valorifice talentul. O parte importantă a bloggingului este monetizarea activității – Ana vine cu informații din domeniu despre cum să pui preț pe ceea ce faci.

 

Tot în domeniul bloggingului, Radu F. Constantinescu, cel mai citit blogger din România, vă învață despre cum să faceți din pasiunea de a scrie un job full time care vă poate aduce satisfacții profesionale pe măsură.

Cursurile încep în luna noiembrie și se desfășoară la Palatul Noblesse. Pentru a afla programul fiecărui curs și pentru alte informații, accesați site-ul www.palatulnoblesse.ro sau pagina de Facebook Noblesse Academy. Contact: Silvana Dulama – cultural@palatulnoblesse.ro sau Anca Ghiorghiu – event.manager@palatulnoblesse.ro. tel: 0749.280.796.

Intregul articol il puteti citi pe Academia barbatilor.

Read more: http://www.academiabarbatilor.ro/noblesse-academy-lanseaza-noi-cursuri-din-noiembrie/#ixzz3qsnYwX2m

Share:

Lumea designului romanesc e in continua schimbare, desi pare o lume mica, este plina de pasiune si de intensitate, din 2006 de cand lucrez in domeniu si sunt in legatura cu branduri cunoscute din tara si din toata Europa, imi dau seama ca totusi ultimii ani au fost cei mai intensi, lucrurile se schimba rapid, piata e in dezvoltare si apar branduri noi, imi place lucrul acesta, mai ales pentru ca ofera oportunitatea unor designeri sa se afirme, pentru ca inseamna ca preocuparea oamenilor pentru frumos este in continua crestere.

Cred ca piata se maturizeaza, cred ca in curand jucatori mari vor apare si vor schimba lumea designului asa cum o stim noi, asa cum s-a intamplat in advertising in anii ’90 cand au intrat pe piata marile agentii europene, in curand vom auzi de designeri de renume mondial, despre care acum citim doar in revistele glossy ca au realizat proiecte la noi in tara, pentru asta trebuie sa ne pregatim, sa fim competitivi, sa fim buni, sa intelegem ca nu e suficient sa fim buni la noi, ci ca trebuie sa fim cetateni europeni, cetateni ai lumii, iar valoarea va fi recunoscuta de cei care o au si o inteleg, oriunde in lume.

Ma incanta sa vad nume mari de branduri de mobilier fiind accesibile acum, ma incanta sa caut un scaun de Konstantin Grcic si sa il gasesc in magazin, ma incanta sa caut tapet de Marcel Wanders si sa il gasesc, este un vis care in anul 2006 parea indeparat, iar acum e atat de aproape , cu toate acestea imi dau seama ca mai avem foarte multe de invatat si de educat, de educat clientul si de educat profesionistii in design, piata de design este inca o jungla unde banii dicteaza ce e frumos, o cultura autentica lipseste, cred ca aici e mult de lucru pentru ca noi toti sa invatam ce inseamna design de calitate, sa il impartasim sa il intelegem si sa il putem explica mai departe. Este poate vorba de a deprinde o cultura urbana, in mijlocul unei societati educata in spritul rural, este mult de asimilat.

Asa ca acum ma bucur ca se organizeaza si la noi concursul Elle Decoration, deja de 2 ani si ca designul romanesc poate fi cunoscut si premiat, am particapt si noi anul acesta, nu ca sa castigam premii ci ca sa fim acolo, sa aratam ca se poate si ca se face design. Aveti aici link-ul catre proiectul nostru din concurs, dar sunt multe proiecte frumoase, care merita votate si sustinute.

Totusi ma bucur ca sunt multi tineri care sunt pasionati de design, ca se face si la noi design bun cu care castigam premii la concursuri internationale, pentru ca designul inspira, creeaza si schimba mentaliati, creeaza cadre pentru un alt fel de individ, un individ cultural…care traieste frumos!

Share: