Este primavara si este vremea perfecta pentru a reamenaja gradina si pentru a regandi spatiile exterioare, asa ca e momentul oportun sa lucram la exteriorul casei. Fie ca e vorba de gradina unei case, de spatiul verde din jurul unei cladiri de birouri sau de un parc, spatiul verde  este oaza de liniste care ne ajuta sa ne relaxam. Primavara e momentul sa cream impreuna cele mai frumoase gradini, pentru  ne bucura de soare si plante frumoase tot restul anului.

Pentru un proiect reusit de gradina este bine sa apelam la un specialist care sa ne recomande cele mai potrivite plante, dar si cel mai bun design pentru gradina. Designul de gradini este special si presupune o gandire tridimensionala a spatiului, o sistematizare pe verticala, dar si pe orizonatala a plantelor, aleilor, luminilor, pentru a crea un tablou volumetric din plante, lumini, texturi, o oaza de liniste si relaxare, care sa ne ofere zone de umbra si zone de lumina cu plante adaptate fiecareia.

Alternanta de  zone cu gazon intinse si aglomerari de plante de texturi si culori diferite, dar armonioase, alei bine gandite si foisoare, pergole, banci sau alte structuri adaptate stilului gradinii, fac dintr-o gradina oricat ar fi de mica, un spatiu perfect adaptat stilului de viata  al fiecaruia.

Designerul de gradini este cel care analizeaza spatiul si gandeste, impreuna cu beneficiarul, zonele ideale pentru plasarea elementelor ce vor constitui spatiul de relaxare din jurul casei. Elementele pot fi pergole sau alte structuri de protectie impotriva soarelui, sere, saune, dusuri in aer liber,  iazuri, piscina, alei, terase, foisoare, locuri de joaca pentru micuti, spatii pentru animale de companie, terenuri de sport, sau orice alt tip de obiecte sau zone, ce constituie particularitatile date de stilul de viata al fiecaruia.

Un alt element important in alegerea plantelor este modul in care se comporta acestea in functie de sezon, fiind preferabile plantele care arata frumos tot timpul anului, astfel un concept reusit de gradina, poate face ca gradina sa arate bine in orice anotimp, pentru ca e foarte important ca toamna sa nu fie totul dezolant si lipsit de culoare, sunt plante care sunt verzi tot timpul anului sau isi pastreaza culorile foarte bine.

Iata cateva motive foarte bune pentru a lucra cu specialisti in proiectarea spatiilor verzi. Printre cele mai frumoase gradini executate cu designul nostru si implementarea profesionista a partenerilor nostri specializati se numara American garden din cadrul complexului American Balroom, Aristocrat Garden gradina cortului de evenimente a Aristocrat Events in Pipera, Ambasador Events in Otopeni cea mai mare gradina pe 6000m, Hotelul Magic in Pitesti cu gradina, terasa si piscina si numeroase proiecte de gradini pariculare in Bucuresti, Alexandria, Slatina, chiar si Timisoara.

Studioul nostru de design, House Line, se ocupa de proiectarea profesionista si de designul inovativ si creativ al spatiului verde, iar partenerii nostri, cu ani de experienta in lucrul cu plantele, se ocupa de implementarea efectiva a proiectului sub atenta supraveghere a designerilor nostri.

Pe scurt serviciile nostre :

  1. Analiza pe teren
  2. Schita de concept, design original adaptat terenului
  3. Proiect de amenajare (contine in functie de cerinte: plan 2D, 3D, prelucrare imagini-schite de atmosfera, sectiuni, design de mobilier, corpuri de iluminat, prezentare plante, etc)
  4. Detalierea proiectului (se face dupa ce proiectul a fost confirmat de catre beneficiar si consta in: plan de plantare, cote elemente construite, detalii tehnice pentru mobilier si alte constructii, etc.)
  5. Proiectarea si dimensionarea sistemului de irigatie in functie de teren si de tipul plantelor cu schite si indicatii in plan 2D
  6. Proiectarea sistemului de iluminat si calcul luminotehnic adaptat designului
  7. Consultanta in alegerea plantelor , iluminatului si sistemului optim de irigatie
  8.  Executia cu plantare si realizare a lucrarilor de montaj
  9. Mentenanta si analiza in timp a comportamentului plantelor si adaptarea lor la teren

Pentru o oferta specializata si servicii personalizate, ne puteti contacta pe office@houseline.ro.

Share:

M-am gandit ca pentru cei care isi doresc sa proiecteze un bar ar fi nevoie de cateva sugestii idei, recomandari de pornire, in designul piesei de bar, cea care contine dotarile si utilitatile necesare desfasurarii activitatii barmanului.

Structura barului este elementul constructiv principal în care, nu numai ca vor fi încorporate o mare parte a dotarilor necesare unui bar, dar , va fi cea care va contine intreaga imagine a locatie stilizata, cristalizata intr-un obiect si va avea rolul  estetic de personalizare a întregii locatii, fiind indicat sa aiba, daca nu o personalitate foarte distincta, macar linii îngrijite si elemente(culoare,textura,forme) în acord cu restul ambiantei.

Structurile de bar pot fi realizate la comanda, linia de bar putând fi realizata pe baza unor module standardizate, care se dimensioneaza si se personalizeaza prin alegerea culorii, a materialului, dar cel mai bine este sa se creeze o forma originala pentru ca de designul barului depinde  intreaga personalitate si originalitate a locatiei, unele pot fi integral din plastic sau Corian, indicate mai ales pentru “open bar”, sau terase.

In cazul in care nu se doreste copierea sau achizitionarea unui model standard, constructia barului poate fi integral comandata pe baza unui proiect nou, care uneori va implica si costuri mai mari dar beneficiile se vor intoarce prin efectul, cum il numesc eu, WAW, adica uimirea produsa de un obiect exceptional va aduce clienti mai multi prin “word of mouth”.

Blatul de lucru este recomandat sa fie realizat din materiale rezistente, cum sunt materialele compozite( Corian, HiMax, cuarturi etc) sau pietre maturale, sau metale( inox, cupru, aluminiu). Modulele tehnice îndeplinesc diferite functii, precum cea de spalare, de depozitare la rece sau la temperatura camerei, de vitrina frigorifica , în functie de complexitatea barului si de fluxul tehnic .

Alte dotari si echipamente obligatorii pentru orice bar, care vor fi amplasate la suprafata, în spatele blatului de servire sunt: statia de cafea (care cuprinde espressorul, filtrul si alte accesorii pentru preparare si servire), statia de bauturi alcoolice si pentru nealcoolice, statia de spalare . Corpurile de dulapuri vor cuprinde de la sertare normale si frigorifice de depozitare a bauturilor, masini de spalat profesionale, pâna la zona prevazuta pentru strâns gunoiul zilnic.

Statia de cafea cu espressorul mai poate fi amplasat si la vederea, în zona retrobarului, mai ales atunci când este un model nu doar functional, ci unul cu un design mai deosebit. Pentru retrobar se pot crea structuri diferite de suport pentru bauturi sau doar forme creative luminoase, sau nu ce vor pune in eveidenta ideea de design. Zona din spatele retrobarului este de obicei zona cea mai vizibila dupa frontul barului, care poate fi decorata cu traforuri, cu decupaje luminoase sau alte elemente de design ce pot contine si logotipul.

Iata si cateva idei de baruri reusite din punctul de vedere al designului create de designeri romani sau nu.

( sursa imaginilor Google)

Share:

Designul schimba treptat lumea si conceptia noastra despre frumos, urban, locuire, stil de viata, sau asa mi-ar place mie sa cred. Daca in urma cu multi ani magazinele ” de panificatie” aratau lipsa noastra de imaginatie, sau de libertate… acum magazinul de paine, brutaria, patiseria poate fi un loc placut in care sa gusti o delicatesa sau pur si simplu sa te intalnesti cu vecinii, cu un ziar in mana, la un croisant… e o chestiune de stil de viata, care intr-o lume din ce in ce mai grabita incearca sa isi faca loc in rutina de zi cu zi.

Un intreg trecut de ne leaga de mirosul panii calde, care s-ar parea ca este unul dintre cel mai placute amintiri din copilarie si mirosul care ne evoca un adanc confort. Bakery… adica brutaria este prin insasi natura umana un loc placut, favorizat, investit cu emotii pozitive, asa ca in toata Europa s-a dezvoltat un curent de ambientare corespunzatoare a magazinului de paine, in raport cu timpul petrecut acolo si cu placerea de a cumpara.

Designul de brutarie vine in continuarea unor schimbari in stilul de viata si de alimentatie si se inscrie in tendintele spre slow food, adica spre mancarea savurata, nu consumata inconstient si in graba, spre un fel de a ne bucura , in tihna de mici surprize culinare, opuse fast food-ului.

Iata si cateva imagini care vin sa sustina ideea mea despre designul de brutarie si legatura dintre design si stilul de viata.

 

Share: