Impreuna cu prietenii nostri de la Palatul Noblesse incepem proiectul fascinantal cursurilor de design pentru cei mici, continuat de cursul pentru adolescenti. Teen room este un concept unic, ce permite tinerilor sa isi descopere talentul si sa faca din timp primii pasi spre o viitoare cariera, sau sa exploreze arta si arhitectura.

Designul interior reprezinta nu numai o necesitate functionala ci si un exercitiu de exprimare libera , de autocunoastere si de descoperire a propriului stil. Pentru un adolescent stabilirea limitelor propriei personalitati si definirea gusturilor propriii poate fi o cale de a invata mai multe despre sine insusi si despre lume, de a descoperi ce cariera i se potriveste si de a-si explora aptitudinile.

La varste fragede gusturile sunt inca in formare, dar exercitiile specializate cu indrumare profesionista ii pot oferi copilului sansa de a-si descoperi vocatia cat mai devreme si astfel de a ccede mai usor, din timp la o cariera de succes. Cursurile vocationale deschid tinerilor noi universuri, ii invata sa viseze  sa exploreze lumea inconjurator si sa faca alegeri proprii unice in privinta stilului de viata pe care si l-ar dori in viitor.

A merge la un curs de design inca din copilarie sau adolescenta este o oportunitate de a vedea profesionisti in mediul lor de lucru, oameni pasionati de creatie  si de a intelege daca vrei sa fii ca ei. De multe ori ne gandim ca daca am fi inceput mai devreme studiul unei profesii , odata ajunsi la maturitate lucrurile ar fi fost mult mai simple, ca adulti avem o multime de idei si de intrebari care incep cu ” oare cum ar fi fost daca?”. Acest curs scurteaza calea spre creatie si raspunde la timp la intrebarea “Cum ar fi daca as fi designer, arhitect, artist?”.

 

Despre Curs

Cursul se adreseaza copiilor de la 10 la 15 ani si isi propune sa puna la dispozitia lor mijloace de exprimare artistica, unelte spre a reprezenta o imagine interioara asupra camerei sau casei visurilor lor, asa cum si-o doreste el, fara limitari, fara bugete doar creativitate pura si exprimarea propriei personalitati.

Grupele vor fi alcatuite in functie de varsta si vor grupa copii de varste cat mai apropiate, in functie de cei inscrisi.

Alcatuit din 2 parti cursul vine mai intai cu explicatii aspura stilurilor si tenditelor actuale, apropiate varstei: grafitty, mix match,  industrial, boho chic, hollywood princess, pop art, diy, cartooney, lego fan, selfie art, dar si cateva notiuni despre stiluri mai vechi si despre cum le folosim sa ne exprimam.

Partea a doua va fi un exercitiu practic de colaj cu o camera, realizata dupa planul camerei de acasa, sau dupa un plan imaginar, in care vom invata sa aplicam aceste stiluri si tendinte intr-un mood board creativ ce va stimula capacitatea de sinteza spre un produs finit pregatit pentru a fi chiar aplicat in realitate.

Cursul urmareste sa fie un exercitiu de autoexprimare si de autocunoastere, o explorare a aptitudinilor si punctelor forte specifice fiecarui copil.

Despre formator

Aurelia Filip este  designer de interior, mama de fetita, blogger, artist plastic si lector pentru cursuri de design interior cu o experienta de peste 8 ani in  domeniu, dintre care 2 ani in predarea de cursuri interactive de creativitate si design interior in cadrul Design Corner. Absolventa a Universitatii de Arte decorative si Design la sectia de Arta  murala(2000-2004) si  a unui Masterat in Consultanta si expertiza in publicitate la Facultatea de litere(2004-2005) este un trainer empatic si pasionat de tot ce inseamna creativitate si design.

Activitatea profesionala include realizarea unor proiecte ample de design interior comercial si rezidential in Romania si Italia, arhitectura, design grafic si consiliere de branding, traininguri creative.

Va astept cu drag cu mic cu mare!

Share:

Impreuna cu prietenii mei de ani buni de la Noblesse Academy, anul acesta voi dezvolata un nou proiect acela de cursuri pentru copii, dupa cum stiti experientele anterioare  de design sharing au fost excelente si ne-au adus tuturor bucurii, asa ca anul acesta am raspuns cu drag la invitatia Loredanei Preda de a sustine cursurile pentru cei mici. Spun design Sharing pentru ca as vrea sa fie o educatie non formala, bazata pe joc, ras, bucurie si creativitate, nu un curs obisnuit pentru copii, asa caii invit pe mici viitori designeri sa vina cu incredere si sa invete prin joc despre arhitectura si design.

Designul interior si arhitectura sunt domenii fascinante pentru toate varstele si axpunerea la aceste teme educa un copil spre a fi mai atent si mai adaptat lumii exterioare. Fiecare copil a fost deja expus calatoriilor si a observat case, gradini, orase, unele lucruri le-a inteles, pe altele insa nu, noi suntem aici sa le aratam celor mici o lume plina de culoare, de forme, de frumusete de arta si creativitate.

Pentru cei mici sa invete sa se exprime grafic este o necesitate primordiala, ce le va folosi toata viata, sa detina notiuni despre plante, case, gradini le va cultiva gustul pentru frumos si simtul de observatie si vor sti sa recunoasca frumosul oriunde il vor intalni si acolo unde lipseste vor sti sa il creeze singuri .

Ne vom juca de-a micii designeri si vom invata sa fim arhitecti vestiti, vom explora consturctiile si gradinaritul, totul in joaca, inarmati cu un creion in loc de lopata. Totul e posibil in lumea fanteziei!

Despre curs

Dacă micuțul tău are înclinații către design-ul interior, atunci cursul acesta este special creat pentru a-l ajuta să își dezvolte percepția despre spațiul înconjurător. În cele 8 ședințe, cei mici vor învăța despre texturi, materiale, culori, adaptând totul la nevoile și preferințele lor.

De-a lungul cursului, copilul tău va fi învățat să își gestioneze propriu spațiu, să îl amenajeze în funcție de dorințele lui și să conștientizeze care sunt necesitățile în ceea ce privește propria cameră.

O căsuță cu grădină este tema primulul modul al cursului. Căsuța este pentru cei mici locul în care învață să exprime noțiuni despre familie, despre securitate, apartenență, iubire și acceptare, locul în care învață să se dezvolte creativ și emoțional, să exploreze sentimente legate de modul în care percep viața și locuința.

Grădina este o prelungire frumoasă a casei, este ideea de joc și libertate, este legătura cu natura. Să facem o grădină pentru care să desenăm alei, să alegem plante, să le lipim împreună pe un suport, îi învață pe copii să își deseneze drumul în viața și să facă propriile lor alegeri, este un demers creativ ce îi apropie de natură, de grădinărit, de plante și de designul de grădini.

Cursul își propune să îi familiarizeze pe cei mici cu arhitectura și designul, cu conceptul de ecologie și reciclare, cu respectul pentru natură și pentru frumos și creație. Materialele pentru curs sunt incluse si micutul trebuie sa vina doar cu voie bun si chef de desenat, lipit , bricolat si cu multa curiozitate, de alte prerechizite nu e nevoie.

 

Detalii despre inscriere si costuri aveti aici– si pe site-ul www.palatulnoblesse.ro, acolo se va ocupa special o persoana desemnata, de tot procesul de inscriere si de rezervare a locului pentru curs.

 

Va astept cu drag!

Share:

Pentru ca e toamna deja  si vacantele s-au terminat va asteptam sa va relaxati si sa invatati alaturi de noi, tainele designului interior, in ultimul curs de design rezidential din acest an. V-am pregatait pentru acesta toamna frumoasa, surprize si bucurii estetice, inovatii si materiale noi, inspiratie si frumusete, dupa un an intreg de acumulari.

 

O noua editie a Cursului de Design Interior Rezidential  si dupa cum va spuneam anterior ultima pe anul 2012, va incepe la inceputul lunii octombrie( in functie de nr de inscrieri). Inscrierile sunt deschise in fiecare zi de luni pana joi  de la orele 18: 30 la 21 la sediul nostru din B-dul Pache Protopopescu, Intrarea Vasile Luicu nr. 2. Desi teroretic suntem la birou intimpul saptamanii practic pot interveni situatii … urgente in santier , intalniri care dureaza mai mult, deplasari in alte orase pentru diverse lucrari de design si e posibil sa nu fim, asa ca cel mai sigur este sa sunati inainte la nr de tel 0726225419- Radu Filip.

 

Cursul va avea 20 sedinte si se va desfasura luni si joi de la 19 la 21 la sediul Design Corner din B-dul Pache Protopopescu, Intrarea Vasile Luicu nr. 2, mai multe detalii veti gasi pe site-ul www.designcorner.ro . Daca incepem in octombrie cursul atunci sfarsitul si petrecerea de descernare a diplomelor vor avea loc la inceputul lui Decembrie astfel incat sa avem toata luna decembrie libera sa ne bucuram de pregatirile de Craciun.

 

Confirmarea locului in cadrul cursului se face prin achitarea unui avans de pana la 50% din costul cursului, care este de 1200, pret integral, ce include si materialele necesare pentru proiectul practic.

 

In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a ajunge fizic puteti achita un avans in contul House Line Cont: RO 22BTRL04801202E99318XX Banca Transilvania  Domenii.

 

Se pot inscrie cei care vor sa isi decoreze propria casa, pentru ca proiectele pe care le vom face pt living, dormitor, bucatarie , baie vor fi dupa planurile caselor participantilor, astfel la sfarsitul cursului veti avea si o idee despre designul casei dumneavoastra realizat de ceilalti viitori designeri si corectat de noi.

 

Cursul se mai adreseaza celor care vor sa lucreze in domeniu in orice fel: vanzatori in showroomuri de specialitate, consilieri, importatori de obiecte de design, viitori designeri, artisti, decoratori etc. si mai ales celor care vor sa afle mai multe despre acest domeniu spectaculos, sa dobandeasca abilitati estetice, sa inteleaga frumosul si sa se informeze intr-un mediu organizat, placut, interactiv si prietenos.

 

Ca si atestat va vom oferi la final o diploma eliberata de firma noastra si diplome de training pe produse eliberate de furnizorii nostri care sunt printre cei mai recunoscuti din piata: Destra Arte, Helios si Artemide, Carpet&Moore, DreamHomeDesign, Galeriile Noblesse, Insign, Benjamiin Moore sau altii, intalnirile fiind disponibile in functie si de progranmul invitatilor noastri.

 

Nota: In cadrul cursului se realizeaza proiectul casei fiecarui participant realizat in colaborare cu colegii, in echipe de 2 persoane si corectat de noi. Proiectul va fi un roleplay in care puteti experimenta experienta de designer si de beneficiar in acelasi timp.

Pentru mai multe detalii si programari puteti sa ne contactati si la tel 0726225407 si 0726225419.

Va asteptam cu drag!

 

Share: