Este primavara si este vremea perfecta pentru a reamenaja gradina si pentru a regandi spatiile exterioare, asa ca e momentul oportun sa lucram la exteriorul casei. Fie ca e vorba de gradina unei case, de spatiul verde din jurul unei cladiri de birouri sau de un parc, spatiul verde  este oaza de liniste care ne ajuta sa ne relaxam. Primavara e momentul sa cream impreuna cele mai frumoase gradini, pentru  ne bucura de soare si plante frumoase tot restul anului.

Pentru un proiect reusit de gradina este bine sa apelam la un specialist care sa ne recomande cele mai potrivite plante, dar si cel mai bun design pentru gradina. Designul de gradini este special si presupune o gandire tridimensionala a spatiului, o sistematizare pe verticala, dar si pe orizonatala a plantelor, aleilor, luminilor, pentru a crea un tablou volumetric din plante, lumini, texturi, o oaza de liniste si relaxare, care sa ne ofere zone de umbra si zone de lumina cu plante adaptate fiecareia.

Alternanta de  zone cu gazon intinse si aglomerari de plante de texturi si culori diferite, dar armonioase, alei bine gandite si foisoare, pergole, banci sau alte structuri adaptate stilului gradinii, fac dintr-o gradina oricat ar fi de mica, un spatiu perfect adaptat stilului de viata  al fiecaruia.

Designerul de gradini este cel care analizeaza spatiul si gandeste, impreuna cu beneficiarul, zonele ideale pentru plasarea elementelor ce vor constitui spatiul de relaxare din jurul casei. Elementele pot fi pergole sau alte structuri de protectie impotriva soarelui, sere, saune, dusuri in aer liber,  iazuri, piscina, alei, terase, foisoare, locuri de joaca pentru micuti, spatii pentru animale de companie, terenuri de sport, sau orice alt tip de obiecte sau zone, ce constituie particularitatile date de stilul de viata al fiecaruia.

Un alt element important in alegerea plantelor este modul in care se comporta acestea in functie de sezon, fiind preferabile plantele care arata frumos tot timpul anului, astfel un concept reusit de gradina, poate face ca gradina sa arate bine in orice anotimp, pentru ca e foarte important ca toamna sa nu fie totul dezolant si lipsit de culoare, sunt plante care sunt verzi tot timpul anului sau isi pastreaza culorile foarte bine.

Iata cateva motive foarte bune pentru a lucra cu specialisti in proiectarea spatiilor verzi. Printre cele mai frumoase gradini executate cu designul nostru si implementarea profesionista a partenerilor nostri specializati se numara American garden din cadrul complexului American Balroom, Aristocrat Garden gradina cortului de evenimente a Aristocrat Events in Pipera, Ambasador Events in Otopeni cea mai mare gradina pe 6000m, Hotelul Magic in Pitesti cu gradina, terasa si piscina si numeroase proiecte de gradini pariculare in Bucuresti, Alexandria, Slatina, chiar si Timisoara.

Studioul nostru de design, House Line, se ocupa de proiectarea profesionista si de designul inovativ si creativ al spatiului verde, iar partenerii nostri, cu ani de experienta in lucrul cu plantele, se ocupa de implementarea efectiva a proiectului sub atenta supraveghere a designerilor nostri.

Pe scurt serviciile nostre :

  1. Analiza pe teren
  2. Schita de concept, design original adaptat terenului
  3. Proiect de amenajare (contine in functie de cerinte: plan 2D, 3D, prelucrare imagini-schite de atmosfera, sectiuni, design de mobilier, corpuri de iluminat, prezentare plante, etc)
  4. Detalierea proiectului (se face dupa ce proiectul a fost confirmat de catre beneficiar si consta in: plan de plantare, cote elemente construite, detalii tehnice pentru mobilier si alte constructii, etc.)
  5. Proiectarea si dimensionarea sistemului de irigatie in functie de teren si de tipul plantelor cu schite si indicatii in plan 2D
  6. Proiectarea sistemului de iluminat si calcul luminotehnic adaptat designului
  7. Consultanta in alegerea plantelor , iluminatului si sistemului optim de irigatie
  8.  Executia cu plantare si realizare a lucrarilor de montaj
  9. Mentenanta si analiza in timp a comportamentului plantelor si adaptarea lor la teren

Pentru o oferta specializata si servicii personalizate, ne puteti contacta pe office@houseline.ro.

Share:

Dintre pasiunile mele recent descoperite, adica de vreo 2 ani de cand am colaborari sau proiecte in domeniul designului de eveniment sau de sali pentru evenimente,  se numara si designul de eveniment, mi-am descoperit o mare pasiune pentru acest domeniu creativ si relaxant, mai ales pentru ca nu implica proiectare complicata ci doar spontaneitate, idei si simt cromatic, iar creatiile sunt menite sa dureze o zi, care este fireste cea mai importanta, cea mai frumoasa, cea mai fericita.

Iata si o idee minunata pentru o nunta pe maul marii, la care mi-ar place si mie sa particip, iata si ingredientele: culori alb si turcoaz, flori orhidee si fragmente  vegetale, tema marina, decor minimal, locatie la malul marii, designerul este un designer floral american… numele nu il mai retin, efectul il observati…

Share:

Designul pentru un salon de nunti trebuie sa contina elemente specific fata de un design de restaurant obisnuit, dupa ani de experienta in acest domeniu am descoperit cateva secrete pe care as dori sa vi le impartasesc. Pe langa elementele obisunite si etapele in care se desfasoara desinul de restarant sau de club, salonul de nunta are unele cerinte speciale si asa si trebuie sa fie, pentru ca este spatial destinat unui eveniment special, unic in viata protagonistilor.

Pentru inceput e bines a stabiliti un stil sau un concept pe care veti baza designul salonului de nunta ambientat, stil pe care se va sprijini intreaga imagine a salonului de la elementele de baza de marketing pana la stilul evenimentelor propuse.
Pentru saloanele Ambasador Events, am adoptat un stil luxos, inspirat din luxul resorturilor mediteraneene, cu un mic detaliu in plus si anume elemental floral, cei care au mai urmarit lucrarile mele déjà au observat ca imi plac florile si mai ales cate o florare supradimensionata, stilizata.

Dupa alegerea stilului este bine sa definite zonele si elementele de design ce contin, exprima si pun in valoare cel mai bine acel concept sau stil, de exemplu un scaun, tipul de aranjament pentru masa, tablourile, sau lipsa lor, decoratia murala, mocheta etc. Oricum ar fi va trebui sa alegeti obiecte purtatoare de mesaj, mesajul de design pe care doriti s ail tranasmiteti.
Dup ace ati fixat stilul va trebui sa va hotarati asupra culorilor tinand cont de semnificatia culorilor, incarcatura lor emotional, cat de bine atrata in fotografii color si alb negru… pentru ca stim cu totii fotografiile de nunta sunt cele care ne raman.

Tot pentru fotografii resusite, trebuie sa creem hot spot-uri, adica zone de interes, si de asemenea sa lucram asupra detaliilor fara sa uitam ca in orice club, restaurant, salon de nunta… etc, in majoritatea fotografiilor se va vedea o mare parte din tavan, asa ca acesta trebuie sa fie individualizat, personalizat, pentru Ambasador Leisure, am ales un concept ce am observant ca a prins din cate copy-cats am vazut dupa, si anume panze rigide in a caror dispunere am pornit de la ideea de valuri, vele, mare, apa, si candelabrele de cristale sunt importante, ele arata ca niste meduze uriase, pretioase si stralucitoare.

Ca si gama cromatica am ales nuante profunde violet pe care am transformat-o in culoarea anului, pentru ca nu am vrut ca elemental marin sa fie prea evident, ci doar sugerat, ascuns si am dorit ca predominant sa fie starea de petrecere luxoasa, pentru care catifeaua violet inchis aduce un aer regal.

Alte secrete, trucuri si sfaturi pentru un salon de nunta reusit va mai pregatesc si pentru viitor, iar pentru cei care nu se pot bucura de un spatiu cu un design extraordinar fara efort, adica gandit de cel care a proiectat salonul de nunta, nu va ingrijorati cu un designer bun, orice eveniment poate fi de vis si intr-o sala simpla.

Este esenţial să faceţi cunoscut designerului, încă de la început, bugetul de care dispuneţi şi spuneţi-i să creeze un interior orientat către profitabilitate, aici veţi vedea dacă valoarea designerului este reflectată de experienţă. Designul interior al unui salon de nunti, pe lângă serviciile deosebite, trebuie să-i încânte si pe particpantii la eveniment pentru a recomanda locatia.
Încorporaţi elementele menţionate în acest articol, în design, şi observaţi urmările!

Share: