Am ales de la partenerii nostri una dintre cele mai frumoase colectii de mobilier din ultimii ani si vrem sa impartasim cu voi aceasta descoperire. Este vorba de piese de colectie ce adauga valoare si spectacol oricarui interior.

Industria italiana de mobilier nu a fost niciodata mai creativa ca in ultimii ani, cand stilul Art deco reinterpretat a luat cu asalt expozitiile internationale de profil, anul acesta la Salone dei Mobili din Milano, la Maison et Object in Paris si alte targuri mari din europa si din Asia, stilul art deco a fost foarte bine reprezentat si toate brandurile au inclus in portofoliul lor piese care se pot combina pentru a reaspunde cerintei publicului larg pentru interioare spectaculoase, teatrale, cu atmosfera inspirata din America anilor 30-40.

Cum puteti crea o atmosfera in acest stil?

Folositi patternuri ample, elemente grafice constructiviste, obiecte supradimensionate, romburi, cercuri, corpuri de iluminat de mari dimensiuni, elemente metalice lucioase, care pot fi cu finisaj cupru, auriu sau otel, folositi oglinzi de mari dimensiuni. Un element decorativ ce amplifica lumina si texturile interiorului sunt oglinzile bizotate compuse in  tablouri geometrice care pot acoperi pereti intregi sau doar centre de interes.

Mobilierul art deco este masiv cu piele, lemn cu textura intensa, finisat lucios, lacatto, sau furniruri texturate, nu lipsesc insertiile metalice cromate din otel, sticla sau detalii cu foita de aur si de argint. Formele sunt geometrice cu contururi puternice si cu detalii de cercuri, triungiuri sau romburi.

Pentru un design reusit in stil art deco trebuie sa fiti indrazneti sa combinati elemente geometrice cu simt al proportiei si curaj, sa va placa acest stil si detaliile glam, sa imbinati cu talent elemente decorative diferite si culori profunde, saturate, intense. Tablourile, frescele, picturile murale sau tapetul pot crea texturi si pot aduce un element artistic decorului.

Anul acesta, desi Pantone a declarat Marsala culoarea anului, la tragurile de profil a fost prezent cem mai mult albastrul intens, profund, marin, sau chiar nunate de turcoaz. Detalii de catifea albastru regal vor face ca interioarele art deco sa devina sofisticate si sobre, elegante si intense. Sigur acest stil nu este pentru oricine, el este pentru oameni puternici si creativi , un stil exclusivist si elegant, care complimenteaza o personalitate cu intuitie puternica si cu indazneala de a arata celor din jur o personaliate vie si dinamica.

Studioul nostru de design va pune la dispozitie serviciile naostre de consultanta si proiectare pentru interioare spectaculoase in stil art deco sau alte stiluri, care va reprezinta cel mai bine.

Daca visati ca si casa dvs sau apartamentul, sa arate asa, asteptam sa ne contactati aici http://www.aura.houseline.ro/portofoliu.

Aurelia Filip Head designer @ House Line Interior House Line- Interior Design Studio.

Share:

Printre lucrurile “dizainoase” cu care ne-am ocupat in ultima vreme s-a numarat si un training deosebit in domeniul culorilor in arhitectura sustinut de San Marco, parte frumoasa a trainingului a fost ca el s-a intamplat la Venetia, care este dupa cum stiti cei care ma cunosc orasul inimii mele, acesta este si motivul pentru care am acceptat invitatia celor de la Edil Colore( reprezentantii San Marco in Romania), intr-o perioada aglomerata cu lucrari si cu finalizarea proiectelor de la Cursul de Design Rezidential.

Trainingul a fost foarte interesant si spre surprinderea noastra, care ne asteptam la un program lejer el a fost chiar solicitant si foarte bine documentat, din cuprins: am avut o intalnire cu arhitectul Cristiano Bonesso care ne-a facut o introducere in folosirea culorilor in arhitectura din Renastere pana in prezent, un seminar despre tehnici de restaurare si materiale inovatoare pentru probleme ale peretilor, in special  asupra problemei umiditatii, probleme de asigurare a lucrarilor de restaurare,  vizita in santiere de restaurare si santiere de constructie moderne.  Cursul s-a finalizat cu o sedinta amuzanta de aplicare a culorilor decorative care mie mi-a placut cel mai mult, poate pentru ca mi-a deschis apetitul pentru pictura murala.

Tot cursul a fost foarte bine organizat, hotelul de 4 stele si printre invitati s-au numarat arhitecti, designeri si artisti restauratori din toata tara, asa ca am avut ocazia sa cunoastem colegi de breasla si sa schimbam idei.

Spre marea mea surpriza am intalnit acolo si o familie deosebita de restauratori, familia Abrudan, lectori la Universitatea de Arte  din Oradea despre care am aflat cu placere ca au urmat aceeasi facultate cu mine multi ani inaintea mea,  si au studiat la clasa profesorului Petru Achitenie, tatal profesorului meu din facultate… sper ca s-a inteles din intorsatura frazei ca am fost extrem de incantata sa descopar oameni deosebiti si care au o traditie ca si artisti restauratori si decoratori, care,  ca si mine au bucuria sa impartaseasca din bogatiile acumulate in domeniul artei si al designului celor pasionati si talentati ca voi.

Cursul pentru arhitectii romani a durat 2 zile si jumatate, in care informatiile a fost bogate si utile, dupa curs am apucat sa vizitam un pic Venetia si am ajuns si pe insula Murano, insula sticlarilor. Ar fi multe de spus si de povestit despre aceasta experienta,  dar pe viitor am vrea sa o repetam si sa va invitam si pe voi cei care participati la cursul nostru la un astfel de curs la Venetia, asta era de fapt o surpriza pentru  toamna anului 2012.

Fotografii am facut doar cu telefonul asa ca le pastrez pentru mine, pana voi primi fotografiile profesioniste facute de organizatori pe care le voi posta si aici.  Cu acesta ocazie multumesc din nou celor de la Edil Colore pentru initiativa frumoasa si pentru invitatie.

 

 

 

Share:

Sicis  probabil cea mai renumita fabrica de mozaic dupa Bisazza aduce in tendinte din nou dupa sute de ani mozaicul, spre deosebire de Bisazza care stilizeaza bucatile de mozaic si le da o forma regulata, Sicis creeaza arta din mozaic, auriul si purpura bizantului stralucesc, acum mai puternic ca nicodata, inviate in culorile puternice si modele deosebit de inventive ale artistilor de la Sicis.

Pentru SICIS, suprafetele trebuiesc tranformate in forme de arta reprezentative pentru epoca noastra. Textura si cromatica mozaicului trebuie sa reliefeze produnzimea spatiilor in care traim. Asa au aparut colectii precum Murano Smalto, Glass3, Iridium, Metallismo, Waterglass, Neoglass, Basic, Glimmer, Mirror, Bathtub, Flower Power, Colibrì toate acestea fiind exprimari ale simtului estetic.

Mozaicul nu este folosit numai pentru pereti ei creeaza pardoseli, coloane, dar si obiecte din fibra de sticla placate c mozaic precum cada in forma de pantof inspirata de Audrey Hepburn, colectiaHedonism de la Sicis propune o noua interpretare a pretilor decorativi, peretele devine o panza pe care se scucced  trupuri umane armonioase zvelte, glorificarea civilizatiei noastre, unde designul isi spune cuvantul in orice domeniu: fashion design, interior design, graphic design si life design.

Precum vechii greci apreciau frumusetea ca fiind esentiala pentru viata umana , frumosul se reflecta in canoane artistice, in gustul comun si in filosofie… civilizatia noasta trebuie sa recunoastem este tributara designului… pentru noi designul este noua frumusete, este noua masura a calitatii vietii.

Concluzia Sicis exceleaza in design, bucurati-va de formele, culorile, texturile mozaicului si mai ales de multiplele si nebanuitele sale posibilitati de exprimare.

Un importator de Sicis pe care vi-l recomand este Dream Home Design.

Share: