Text: Mariela Vanu

Pentru amenajarea acestui apartament, designerul Aurelia Filip a făcut apel la multiplele valenţe estetice ale stilului clasic. Interiorul spectaculos, rafinat, cu mobilier executat manual în Italia – patria marilor maeştri ebenişti –, este destinat unei tinere pasionate de artă şi călătorii.

Inspirat din luxul regal al marilor hoteluri de top ale lumii, designul acestei locuinţe este susţinut de o serie de elemente cu mare impact vizual. Texturi bogate, catifea şi mătase, cristaluri ameţitoare sau broderii manuale însoţesc liniile fine ale mobilierului realizat manual.

Apartamentul cu suprafaţa de 100 de metri pătraţi are două dormitoare, două dressinguri, un living cu bucătărie deschisă şi două băi. Spaţiile de depozitare ample au fost realizate pe comandă şi urmăresc liniile pieselor de mobilier independente, tocmai pentru a da senzaţia de fluidizare şi lejeritate.

Personalitatea proprietarei se regăseşte în paleta cromatică blândă, plină de prospeţime, cu accente şic de roz pudră, în glam-ul absolut al accentelor metalizate şi în detaliile ce marchează fiecare element de decor.

Într-un tandem de unitate stilistică, atât mobilierul sculptat manual, cu accente de foiţă de aur şi patină crem, cât şi draperiile grele, cu pasmanterie, au fost achiziţionate de la Galeriile Noblesse.

Pentru a pune în valoare atmosfera clasică, elegantă a întregii amenajări, s-a optat pentru parchet cu model Versailles, din lemn natur. De asemenea, pereţii au fost „îmbrăcaţi” în zugrăveli cu efect antichizat, sidef, ce reflectă strălucirea copleşitoare a corpurilor de iluminat. Designerul a ales voit corpurile de iluminat uşor supradimensionate, aurii, cu cristale preţioase, pentru a amplifica senzaţia de spectacol. De altfel, peste tot, auriul e cel care leagă şi îmbogăţeşte atmosfera.

Bucătăria deschide o provocare de design, făcând trecerea către o dinamică modernă, actuală. Hota a fost supraînălţată cu piese de mobilier ce o flanchează pe laterale. Fiind un spaţiu deschis, participă vizual la întreaga atmosferă clasică, fără a face notă discordantă.

Dormitoarele, spaţii de relaxare şi odihnă, ce au podelele acoperite cu mochetă moale, care atenuează efectul oricărui zgomot, reiau sugestia întregului, de lux covârşitor. „Consider că piesele de rezistenţă sunt dormitoarele, pentru că sunt confortabile şi simple, dar în acelaşi timp luxoase şi pline de elemente, pe care le poţi descoperi şi redescoperi fără să te plictiseşti niciodată.”Aurelia Filip

Băile, un veritabil regal de forme şi culori, sunt finisate cu ceramică Petracers, cu modele variate, fiecare cu o personalitate distinctă. Spectaculosul tapet cu model Toile de Jouy propune un model istoric, realizat în trecut cu presele pentru gravură, cu desene în peniţă, elemente florale, personaje sau scene galante.

Remarcabila minuţiozitate la care s-a recurs pentru armonizarea detaliilor, perfecţiunea acestora, calitatea indiscutabilă a materialelor folosite, somptuozitatea mobilierului în dialog cu încântătoarele materiale textile sunt caracteristicile acestei amenajări semnate de Aurelia Filip.

Sursa Revista Caminul , link-ul catre articol aici.

Share:

Noblesse Academy lansează în noiembrie noi cursuri pentru cei interesați de dezvoltarea personală și profesională, dar și pentru părinții care își doresc activități creative pentru copiii lor.

Astfel, cei mici se vor bucura de cursuri dedicate artelor și dezvoltării aptitudinilor. Mădălina Andronic va susține un curs de Arts and Craft în cadrul căruia copiii vor învăța să construiască personaje mobile din hârtie, să-și ilustreze basmul preferat, să coasă păpuși din material textil și să își imprime cu acrilic propriile haine.

Cei pasionați de teatru vor fi îndrumați într-o carieră de mic actor prin exerciții de încălzire, de dezvoltare a spiritului de echipă, de depășire a timidității și exersare a vorbitului în public, de dezvoltare a atenției prin explorarea simțurilor, de concentrare, de creativitate, de improvizație.

 

Pentru micuții designeri, Aura Filip a pregătit un curs special în care copii vor deprinde noțiuni de bază despre designul interior – informații despre texturi, culori și materiale – tema generală a cursului fiind Căsuța din grădină. Adolescenții se bucură de cursul Teen Room, care prezintă o introducere în lumea designului interior – o trecere în revistă a stilurilor și tendințelor actuale, de la Boho Chic la Selfie Art, dar și un exercițiu practic de colaj, totul culminând cu realizarea unui moodboard creativ ce va stimula capacitatea de sinteză.

Și pentru adulti exista o serie de cursuri care au rolul de a dezvolta aptitudini si talente.

Ana Morodan va susține pe 13 și 14 noiembrie un curs de Lifestyle Blogging, în care cei interesați vor învăța să-și valorifice talentul. O parte importantă a bloggingului este monetizarea activității – Ana vine cu informații din domeniu despre cum să pui preț pe ceea ce faci.

 

Tot în domeniul bloggingului, Radu F. Constantinescu, cel mai citit blogger din România, vă învață despre cum să faceți din pasiunea de a scrie un job full time care vă poate aduce satisfacții profesionale pe măsură.

Cursurile încep în luna noiembrie și se desfășoară la Palatul Noblesse. Pentru a afla programul fiecărui curs și pentru alte informații, accesați site-ul www.palatulnoblesse.ro sau pagina de Facebook Noblesse Academy. Contact: Silvana Dulama – cultural@palatulnoblesse.ro sau Anca Ghiorghiu – event.manager@palatulnoblesse.ro. tel: 0749.280.796.

Intregul articol il puteti citi pe Academia barbatilor.

Read more: http://www.academiabarbatilor.ro/noblesse-academy-lanseaza-noi-cursuri-din-noiembrie/#ixzz3qsnYwX2m

Share:

“Designul de interioare nu reprezintă pentru Aurelia Filip o meserie, ci mai degrabă un stil de viaţă, ce implică cercetare, studiu, analiză şi o personalizare artistică a fiecărui proiect. Nu face niciodată rabat de la calitate şi foloseşte cu precădere materiale naturale în combinaţii din cele mai originale.

1. De la amenajări la pictură sau restaurare, care a fost drumul parcurs de tine de la început şi până astăzi?

Pasiunea mea pentru artele decorative a început de mică, aşa că le-am cerut părinţilor mei să studiez la Liceul de Arte. Firesc şi natural, am continuat cu Facultatea de Arte Decorative şi Design din Bucureşti, iar în această perioadă am avut şansa de a participa la o lucrare de restaurare a unui mare palat bucureştean în stil toscan. Mi-am descoperit astfel fascinaţia pentru designul de interior, apoi am fost designer pentru branduri importante de mobilier, iar de atunci am decorat sute de case, am trăit sute de poveşti, fiecare deosebită, fiecare specială în felul ei, în toate stilurile lumii.

Din 2007 am pornit împreună cu soţul şi partenerul meu, Radu Filip, în aventura antreprenoriatului în design, activitate ce ne-a adus multe provocări, dar şi nenumărate satisfacţii. Lucrările realizate de atunci şi până astăzi se încadrează în mai multe categorii de funcţionalitate, sunt comerciale, rezidenţiale şi au la bază mai multe tipuri de teme de creaţie.

2. Ce stiluri abordezi în proiectele tale de amenajare?

Am făcut apel la valenţe stilistice variate, adevărul este că îmi place tot timpul să experimentez, să încerc tematici, concepte, stiluri noi, aşa că mă bucur de fiecare dată când se iveşte un proiect nou într-un stil încă neexplorat.

De exemplu, anul trecut am decorat un aparatament în stil rococo, anul acesta fac o casă toscană şi una în stil american. Aşa că nu pot spune că am cum să mă plictisesc, tot timpul e câte ceva de învăţat, de descoperit, de inventat sau reinventat. Încerc ca în toate proiectele, indiferent de stil, să păstrez amprenta  personală prin câteva elemente definitorii la care nu renunţ. Astfel, folosesc materiale de calitate, obiecte funcţionale şi spectaculoase, mobilier bine realizat, toate armonizate într-o manieră originală.”

Continuarea in Revista Caminul aveti linkul aici

Share: