Dupa cum ati observat in anul care a trecut nu prea am fost activa pe blog, mai mult pe facebook pe grupul nostru Design Corner si pe pagina personala, asta cu o motivatie depre care majoritatea deja ati aflat, avem un nou membru al echipei, o minunata fetita de aproape 10 luni care ne-a tinut ocupati si foarte creativi, la a inventa jocuri, jucarii si mutre noi sa o facem sa rada in fiecare azi.

Asa ca, sper eu, ca absenta a fost motivata, vom considera 2013 un an sabatic, un an frumos, in care am invatat sa ne reevaluam prioritatile si in care am muncit mult, veti vedea in postarile urmatoare ce am facut, dar am muncit organizat si cat mai putin posibil, pentru a putea oferi si micutei apropierea necesara de noi.

Cu aceasta ocazie imi cer scuze pentru ca nu am mai intrat sa moderez comentariile si nici sa raspund cu aceeasi promptitudine, asa ca multi dintre dvs, nu au primit raspunsurile dorite, mai ales privitoare la cursurile de design. Un proiect de suflet pentru mine, cursurile de design, am fost nevoita sa il aman, asa ca acum suntem in stand by si in functie de numarul de doritor voi reevalua inceperea unor noi serii.

Anul 2014 se anunta a fi frumos si plin de chef de munca, asa ca am inceput prin a lucra impreuna cu fratele meu Florin Necula, care este web developer la o noua fata pentru blog si speram ca in scurt timp vom pune la dispozitia pasionatilor de design si un mic magazin online cu obiecte care imi plac mie foarte mult, asa ca va multumesc ca ati fost alaturi de mine si in rastimpul in care nu am putut posta si ne vedem in noul an cu idei interesante despre pasiunile noastre comune, designul de interior, arta, calatorii, cultura si multe altele.

In alta ordine de idei, poate va intrebati ce legatura are imaginea cu ce spun eu, ei bine are, pentru ca s-ar parea ca in anul 2014 capitala designului mondial se muta la Cape Town.

What is World Design Capital?

This prestigious status is designated biennially by the International Council of Societies of Industrial Design (ICSID) to cities that are dedicated to using design for social, cultural and economic development. This title will give Cape Town a chance to showcase its achievements and aspirations through a year-long programme of design-led events and activities as World Design Capital designees Seoul and Helsinki will do in 2010 and 2012 respectively. For more information on World Design Capital, please visit www.worlddesigncapital.com ,  mai multe detalii aveti aici.

 

Share:

Partenerii nostri de la Ecolemn au acceptat invitatia noastra in cadrul cursului de design rezidential, de a face o prezentare profesionista a parchetului din lemn masiv si stratificat.

Reprezentatii Ecolemn Andrei Bobeica si Nicolae Lia ne-au impresionat cu profesionalismul si cunostintele in domeniu, unele chiar foarte tehnice pentru o dupa amiaza relaxata, dar foarte utile.

Am aflat cu aceasta ocazie ca exista o lume intreaga de esente de lemn autohtone si exotice si o infinitate de posibilitati de prelucrare ale acestui material nobil si expresiv…lemnul. Feedback-ul cursantilor nostri a fost deosebit, mi-au spus ca le-a placut mult prezentarea si ca sigur vor tine minte Ecolemn  si vor aplela cand va fi necesar la ei pentru sfaturi in privinta pardoselior, mai ales ca dupa aceasta intalnire cu totii am placat cu informatii valoroase si greu de asimilat din alta parte, despre alegerea tipului de parchet potrivit si despre intretinerea lui , dar mai ales am inteles ca o pardoseala este o investitie pentru o viata si ca e pacat sa folosim materiale slabe calitativ cand un parchet frumos si rezistent ne poate insoti o viata.

Ce mi-a palcut mie cel mai mult? In mod cert mozaicul de lemn, un produs decorativ cu mare potential!

Pe acesta cale as vrea sa  multumesc echipei Ecolemn pentru o colaborare frumoasa de ani in care nu am avut plangeri de la beneficiarii lucrarilor realizate de ei si ma bucur ca sunt alaturi de noi si in acest demers educational, de a informa cat mai multi oameni despre potentialul estetic, plasticitatea si functionalitatea lemnului.

Noi ne bucram ca ne-am intalnit si am lucrat impreuna si le uram multe proiecte frumoase cu care sa ne mandrim , iata si ce spun ei insisi despre compania pe care o reprezinta:

Ecolemn, parchet prin excelenta înseamnă tinereţe, dinamism, sprijinite pe cunoaştere şi experienţă.

Ecolemn, parchet prin excelenta a fost creat în 2002 ca o completare şi o încununare a unei activităţi de producţie de parchet masiv, dând un alt înţeles în piaţa activităţii de montaj/finisaj. Ceea ce era privit ca o simplă succesiune de operaţii, cel mai adesea greşit deprinse, a căpătat la Ecolemn, parchet prin excelenta coerenţă şi desăvârşirea unui demers artistic. Pornind de la adevarul că într-o locuinţă parchetul este cea mai preţioasă mobilă, am arătat clienţilor noştri că doar iubind şi înţelegând lemnul îi poţi găsi locul şi-l poţi “îmblânzi”.

Tehnicile de montaj/finisaj, folosirea corectă a materialelor – toate deprinse la cea mai valoroasă şcoală în domeniu, cea italiană – sunt înţelese, stăpânite, respectate şi explicate atât propriilor angajaţi cât şi colaboratorilor şi clienţilor.”

Share:

ECOlemn, companie lider in comertul si montajul pardoselilor din lemn, a prezentat la Design Corner cele mai importante si utile informatii cu privire la secretele pardoselilor de lemn, in cadrul unui curs de design rezidential.

In cadrul Design Corner, scoala pentru design creata de un grup de arhitecti si designeri, reprezentantii ECOlemn, Andrei Bobeica si Nicolae Lia, au impresionat audienta cu profesionalismul lor, dar si cu bogatia de cunostinte de specialitate.

Secretele pardoselilor de lemn, atat cele pentru interior cat si pentru exterior, de la alegerea pana la instalarea lor, au oferit o privire de ansamblu asupra parchetului de calitate, cea mai importanta piesa de mobilier dintr-o locuinta, potrivit filosofiei ECOlemn.

“Feedback-ul cursantilor nostri a fost deosebit, mi-au spus ca le-a placut mult prezentarea si ca sigur vor tine minte ECOlemn si vor apela cand va fi necesar la ei pentru sfaturi in privinta pardoselior, mai ales ca dupa aceasta intalnire cu totii am plecat cu informatii valoroase si greu de asimilat din alta parte, despre alegerea tipului de parchet potrivit si despre intretinerea lui , dar mai ales am inteles ca o pardoseala este o investitie pentru o viata si ca e pacat sa folosim materiale slabe calitativ cand un parchet frumos si rezistent ne poate insoti o viata”, a explicat Aura Filip, reprezentant Design Corner.

Prezentarea ECOlemn, apreciata de cursanti, a vizat alegerea si instalarea parchetului din lemn masiv si stratificat, alaturi de mozaicul de lemn si a clarificat aspecte ce tin de versatilitatea lemnului ca material nobil si expresiv, indiferent de originea acestuia: esente de lemn autohtone sau exotice.

Specialistii ECOlemn au convins audienta de potentialul estetic, plasticitatea si expresivitatea lemnului ca solutie ce ofera eleganta si rezistenta pe termen lung.

Prezentarea a avut loc la sediul Design Corner, un colt de relaxare si creatie, de informare corecta, indrumata de profesionisti, pentru pasionatii de arte frumoase si design de toate varstele. Echipa Design Corner este formata din artisti, designeri si este dublata de numerosi prieteni si colaboratori ce sunt invitati la cursuri pentru a arata cum se pot folosi cunostintele dobandite prin practica, pentru a face ca arta sa fie o parte din viata de zi cu zi.

Share: