Este primavara si este vremea perfecta pentru a reamenaja gradina si pentru a regandi spatiile exterioare, asa ca e momentul oportun sa lucram la exteriorul casei. Fie ca e vorba de gradina unei case, de spatiul verde din jurul unei cladiri de birouri sau de un parc, spatiul verde  este oaza de liniste care ne ajuta sa ne relaxam. Primavara e momentul sa cream impreuna cele mai frumoase gradini, pentru  ne bucura de soare si plante frumoase tot restul anului.

Pentru un proiect reusit de gradina este bine sa apelam la un specialist care sa ne recomande cele mai potrivite plante, dar si cel mai bun design pentru gradina. Designul de gradini este special si presupune o gandire tridimensionala a spatiului, o sistematizare pe verticala, dar si pe orizonatala a plantelor, aleilor, luminilor, pentru a crea un tablou volumetric din plante, lumini, texturi, o oaza de liniste si relaxare, care sa ne ofere zone de umbra si zone de lumina cu plante adaptate fiecareia.

Alternanta de  zone cu gazon intinse si aglomerari de plante de texturi si culori diferite, dar armonioase, alei bine gandite si foisoare, pergole, banci sau alte structuri adaptate stilului gradinii, fac dintr-o gradina oricat ar fi de mica, un spatiu perfect adaptat stilului de viata  al fiecaruia.

Designerul de gradini este cel care analizeaza spatiul si gandeste, impreuna cu beneficiarul, zonele ideale pentru plasarea elementelor ce vor constitui spatiul de relaxare din jurul casei. Elementele pot fi pergole sau alte structuri de protectie impotriva soarelui, sere, saune, dusuri in aer liber,  iazuri, piscina, alei, terase, foisoare, locuri de joaca pentru micuti, spatii pentru animale de companie, terenuri de sport, sau orice alt tip de obiecte sau zone, ce constituie particularitatile date de stilul de viata al fiecaruia.

Un alt element important in alegerea plantelor este modul in care se comporta acestea in functie de sezon, fiind preferabile plantele care arata frumos tot timpul anului, astfel un concept reusit de gradina, poate face ca gradina sa arate bine in orice anotimp, pentru ca e foarte important ca toamna sa nu fie totul dezolant si lipsit de culoare, sunt plante care sunt verzi tot timpul anului sau isi pastreaza culorile foarte bine.

Iata cateva motive foarte bune pentru a lucra cu specialisti in proiectarea spatiilor verzi. Printre cele mai frumoase gradini executate cu designul nostru si implementarea profesionista a partenerilor nostri specializati se numara American garden din cadrul complexului American Balroom, Aristocrat Garden gradina cortului de evenimente a Aristocrat Events in Pipera, Ambasador Events in Otopeni cea mai mare gradina pe 6000m, Hotelul Magic in Pitesti cu gradina, terasa si piscina si numeroase proiecte de gradini pariculare in Bucuresti, Alexandria, Slatina, chiar si Timisoara.

Studioul nostru de design, House Line, se ocupa de proiectarea profesionista si de designul inovativ si creativ al spatiului verde, iar partenerii nostri, cu ani de experienta in lucrul cu plantele, se ocupa de implementarea efectiva a proiectului sub atenta supraveghere a designerilor nostri.

Pe scurt serviciile nostre :

  1. Analiza pe teren
  2. Schita de concept, design original adaptat terenului
  3. Proiect de amenajare (contine in functie de cerinte: plan 2D, 3D, prelucrare imagini-schite de atmosfera, sectiuni, design de mobilier, corpuri de iluminat, prezentare plante, etc)
  4. Detalierea proiectului (se face dupa ce proiectul a fost confirmat de catre beneficiar si consta in: plan de plantare, cote elemente construite, detalii tehnice pentru mobilier si alte constructii, etc.)
  5. Proiectarea si dimensionarea sistemului de irigatie in functie de teren si de tipul plantelor cu schite si indicatii in plan 2D
  6. Proiectarea sistemului de iluminat si calcul luminotehnic adaptat designului
  7. Consultanta in alegerea plantelor , iluminatului si sistemului optim de irigatie
  8.  Executia cu plantare si realizare a lucrarilor de montaj
  9. Mentenanta si analiza in timp a comportamentului plantelor si adaptarea lor la teren

Pentru o oferta specializata si servicii personalizate, ne puteti contacta pe office@houseline.ro.

Share:

Cum sa folosesti motive traditionale si sa fii cool? E ca si cum ai asculta Maria Tanase in club, hai ca se poate, inca nu stim ce bogatii se ascund in cultura noastra, dar altii au descoperit, iar tineri din intreaga lumea promoveaza, sustin , iubesc si share-uiesc motive traditionale reinterpretate. In ultimul timp am intalnit atatea proiecte frumoase bazate pe motive traditionale romanesti incat simt ca trebuie sa imi aduc si eu contributia la a impartasi acest urias patrimoniu de frumusete si o voi face, pentru asta trebuie sa fiti atenti si sa ma urmariti, aici si pe facebook.

Pana atunci iata cum au facut altii, e vorba de un studio de design din Ucraina care a realizat designul acestui restaurant colorat, vesel si inspirat din motivele traditionale ucrainiene, care sunt cam acelalsi cu ale noastre pentru ca influenta slava a fost puternica si in cultura noastra, motive geometrice si motive florale, pline de culoare, mie imi dau o stare de bine ma ales in acesta zi ploioasa.

Eu v-am mai povestit ca Rusia, Ucraina, au o mare experienta in  randari si chiar in design interior, poate nu multora la place stilul rusesc, ce poate fi ornamentat cu decoruri multe, de asemnea exista o preferinta pentru un stil clasic incarcat cu multa poleiala de aur, deci nu e pentru oricine, totusi  in materie de simulari fotorealiste rusii “do it better”, eu urmaresc cateva site-uri de design desi nu inteleg rusa nici cat Google translate , dar  sunt foarte placut surprinsa de calitatea randarilor.

Stilul in care se incadreaza este un stil entic, stilurile etnice au luat amploare in contextul globalizarii si aduc la suprafata mostenirea culturala, a fiecarei tari si o transforma in obiecte creative de design contemporan.

Asa ca “feel free to share the beauty”… sa se coloreze toata lumea in culorile entuziasmului si ale bucuriei.

 

 

Share:

Trendul Mix & match si Patch work ia amploare in designul comercial international si nu intarzie sa apara si la noi, este vorba despre mixarea unor piese decorative in culori diferite,cu texturi si patternuri complexe care creeaza o imagine de ansamblu de grafism colorat, de decor viu, vibrant, un pic retro.

Raluca Milin, Managing Partner Sensio (una dintre cele mai cunoscute companii de mobilier Horeca) spune despre stilurile eclectice contemporane:“Putem spune că mediul urban a dat naștere unei serii de hibrizi si concepte de design si ambient, nu doar în materie de mobilier, ci și de decorațiuni și finisaje alese. Spațiul contemporan a pus grefe moderne peste autenticitatea tradițională sau a împrumutat elemente internaționale și idei din diverse culturi. Cuvinte precum fusion (întrepătrunderea a două sau mai multe discipline, tehnici) au intrat nu doar în limbajul bucatarilor, ci și al designerilor sau creatorilor de mobilier de restaurant. Restaurantul de azi e un amestec de nou și vechi, de creativitate și originalitate, iar tendinta generală este de a se crea locuri unicat, a căror identitate vizuală poate garanta diferentierea de concurență. Preferința pentru unicat și nu pentru produsul în serie este o consecință a maturizării pieței și o direcție de abordare stilistică”.

Piesele de ceramica sau din ciment colorat sunt vedetele acestui an si multi producatori romani si internationali se grabesc sa creeze noi modele sau sa redea viata unor modele istorice, ce apartin ori unor branduri vechi si celebre, ca Villeroy & Boch ori unor zone etnice si culturale, in care aceste placari ceramice au fost principalul lait motiv decorativ ca Mexic, Spania, Portugalia, Italia, America.

Cel mai spectaculos furnizor pe care l-am gasit eu este M&A Art tiles o companie asiatica dar care foloseste tehnica traditionala a placilor din ciment colorat facute in matrita metalica. Un alt furnizor cu multe optiuni si piese spectaculoase si florentine, renascentiste venetiene alturide cele de inspiratie mudejar este Mainzu, iar dinatra noastra un furnizor local cu o poveste minunata de curaj si inspiratie este Manolo Manufaktura.  Acum ca stim de unde achizitionam aceste piese speciale este mai usor sa le introducem in spatiile pe care le creem.

“Placile de ciment colorat sunt realizate manual, sunt decorative si colorate. Suprafetele acoperite cu ele se remarca prin colorit, durabilitate si un aspect sofisticat. Sunt utilizate si produse in intreaga lume, dar mai ales in Europa, nordul Africii si America. In lume, placutele decorative de ciment colorat au diferite denumiri: “placute mozaic”, “mozaic hidraulic”, “placi de ciment”, “placi hidraulice”, “placi Portland”, etc.

Prima mentionare a unei manufacturi care producea acest tip de placute se refera la “Butsems Compania” si dateaza din 1857. Mai tarziu, datorita utilajelor moderne si capacitatii de productie in masa ale companiilor spaniole, folosirea acestui tip de finisaj a devenit foarte populara in Barcelona, fiind preferata si de Antoni Gaudi. Treptat, au devenit cunoscute si in America Latina si in Statele Unite al Americii.

Dupa ce au fost utilizate intens la sfarsitul sec. 19 si inceputul sec. 20, acest tip de finisaj a fost aproape uitat odata cu industrializarea productiei de placi ceramice. In ultimii ani insa, arhitectii si designerii din intreaga lume le-au redescoperit utilitatea si farmecul aparte, folosindu-le cat mai des in proiectele lor.

Sunt utilizate atat in proiecte rezidentiale, cat si comerciale, de la resedinte particulare pana la hoteluri, cluburi, cafenele si restaurante.”Manolo Manufaktura

Aici pueti rasfoi catalogul de la M&A Art tiles pentru inspiratie mai ramane de adaugat ca aceste piese sunt deosebit de rezistente si sunt colorate in masa ceea ce le face potrivite atat pentru trafic intens cat si pentru placari de fatade. Elementele etnice sunt acum in tendinte si nici un designer  nu le ocoleste pentru ca e vorba de un trend international, la noi in tara elementele etncie spaniole se combina cu cele locale si rezultatul este un mix balcanic spectaculos cu influente otomane grecesti spaniole si neobizantine, brancovenesti etc

Pentru inspiratie aveti o galerie ampla cu multe imagini dar si o simpla cautare pe Google va va aduce in fata unui univers plin de culoare si pattern-uri speciale care combinate cu grija si talent pot da unui interior un aer artistic de manualitate si eleganta vintage.

Share: