Saptamana aceasta am primit o cerere spre a da un interviu pentru ziarul Romania Libera, tema interviului este  crearea unui brand personal prin intermediul social media, adica ce ne place noua cel mai mult blogul, facebook-ul twitterul etc.

Multumesc pe acesta cale Alexandrei Jeles cea care mi-a luat interviul si va tin la curent cu raspunsurile, deocamdata voi posta aici intrebarile, ca sa aveti timp sa va ganditi si sa va raspundeti  despre brandul vostru personal, raspunsurile mele le postez dupa ce apar in ziar. Inainte sa plecam in concediu adica acum 2 saptamani am mai dat un interviu de data aceasta televizat despre mobilierul pictat pentru The Money Channel, imediat ce intru in posesia materialului vi-l arat, deci  am o vara frumoasa si faimoasa.

Iata si intrebarile promise:

1.Povesteste-mi un pic despre tine si experinta in domeniul

industriilor creative, respectiv design, arhitectura 2. Aurelia Filip

este deja un brand personal. Cum ai reusit sa iti creezi acest

brand?(cu ajutorul mass media, social media, prieteni, recomandari profesionale si personale, word of mouth, altele)

3. Care consideri ca este cea mai buna modalitate de promovarea unui brand personal? De ce?

4. In ce an ti-ai facut un blog si de ce?

5. Cum crezi ca te-a ajutat blogul sa-ti creezi un brand personal?

6. Care este tematica blogului? Cat de des il actualizezi? Cati vizitatoriare blogul tau lunar?

7. Care sunt factorii de succes in blogosfera?

8. Cum s-a schimbat blogul tau o data cu maturizarea brandului tau?

9. Cum gestionezi comentariile de pe retelele de socializare?

(raspunzi la comentarii, le moderezi)

10. Obisnuiesti sa raspunzi la critici/ comentarii negative?

11. In afara de blog, ce tipuri de social media folosesti in prezent?

(Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn)

12. De ce folosesti aceste tipuri de social media (marketing, advertising, vanzare, comunicare, awareness, etc.)?

13. In medie, cat timp petreci pe social media? Pe care dintre Retelele de socializare esti cel mai activa si de ce?

14. Care sunt oportunitatile pe care social media le ofera pentru  construirea unui brand personal pentru tinerii din industriile creative? Dar amenintarile?

16. Cum procedezi pentru a-ti creste vizibilitatea pe retelele de socializare?

17. Lipsa de popularitate in offline este un obstacol pentru a-ti crea un brand de success in online?

18. Care crezi ca este perioada de timp in care poti sa iti crezi un brand folosind social media?

19. Crezi ca brandurile noi se pot dezvolta mai rapid datorita social media in raport cu cele deja existente pe piata?

20. In concluzie, crezi ca utilizarea social media este un must pentru antreprenorii tineri si de ce? Crezi ca cei care nu folosesc social media risca sa ramana in urma sau sa fie marginalizati?

23.Consideri ca new media a contribuit la dezvoltarea rapida a industriilor  creative in ultimii ani?

24. Care este sfatul tau pentru tinerii creativi care vor sa isi contruiasca un brand personal?

Va tin la curent cu raspunsurile.

 

Share:

“AtelierMix.ro, singurul magazin de artă online din România prezent la Salonul Internațional de Design Interior de la Milano 2012, prezintă tendinţele de integrare a artei contemporane în  locuinţa anului 2012.

Bucureşti, 26 aprilie 2012: AtelierMix.ro, magazin de artă online, identifică în liniile design-ului modern, prezentate în cadrul Salonului Internaţional de Mobilă de la Milano, ediţia 2012, elementele complementare ce pun în valoare estetica artei contemporane moderne. Astfel, întoarcerea spre un stil natural, combinația de texturi (mat lucios, catifea, blană etc), precum și adoptarea de culori uniforme și naturale – bej, maro, turcoaz, oferă un cadru ideal pentru integrarea lucrărilor de artă contemporane.
„Lucrările figurative și abstracte, de tipul celor realizate de tinerii artişti din portofoliul AtelierMix.ro, au fost apreciate în mod deosebit de către specialiştii vizitatori de la standul pe care l-am pregătit la Salonul Internaţional de Design Interior de la Milano. Ca preferinţe de cultură, japonezii au fost impresionaţi de către expresionismul artistului Daniel Tufiș, în timp ce vizitatorii din țările arabe și rușii au apreciat lucrările pop-art ale Nectariei Radu, iar lucrările abstracte cu tentă naturală ale artistului Marius Burhana au avut succes la publicul italian.”, a declarat Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

O lucrare de artă contemporană poate personaliza orice încăpere, începând cu holul, care este prima cameră a unei case (astfel într-un hol lung o lucrare de artă poate fi plasată pe peretele opus intrării) și terminând cu living/dormitor, unde tabloul poate fi plasat în zona centrală a camerei  sau pe peretele opus intrării.
Dimensiune
Distanța optimă de la care se poate privi un tablou este de două ori și jumătate latura cea mai mare a acestuia, astfel un tablou de 30x40cm are o distanță optimă de vizualizare de 1m. În funcție de acest criteriu, într-o cameră de 4x5m este recomandat să se aleagă lucrări de până la 1.5m.
Stil
Se pot alege lucrări de artă corespondente stilului de design al locuinței,  care să conțină așadar elemente country, artdeco, clasice etc sau se poate realiza un stil eclectic prin combinarea unui mobilier clasic cu elemente de decor diferite, inclusiv lucrări de artă moderne.
Ateliermix.ro a prezentat în cadrul Salonului 10 picturi, 14 lucrări de grafică și 3 sculpturi sub conceptul “Urban”, cu scopul de a demonstra că arta contemporană românească are potențial de a deveni unul dintre cele mai bune produse de export al țării. Curentele abordate de artiștii care au expus în standul AtelierMix.ro au fost: pop-art – Nectaria Radu, expresionism – Daniel Tufiș, abstract – Marius Burhan și grafică – Mircea Pop.

La târg au participat circa 3.000 de expozanți, inclusiv artiști  din mai multe țări, precum şi 300.000 de vizitatori pe zi. AtelierMix.ro a fost singurul magazin de artă din România prezent la eveniment.”

Un articol preluat din vernisaje.com, carora le multumim  pentru inspiratia de zi cu zi , frumos nu-i asa? Felicitari artistilor romani si mult succes in continuare!

Share:

Din Octombrie va pregatim o noua activiate relaxanta la Design Corner-  Cursuri pictura adulti

” Pictura este tacerea mintii, muzica ochiului ”

Orhan Pamuk

Pentru cei care vor sa se relaxeze invatand sa se exprime prin culoare si pentru cei carora le e dor de orele petrecute in copilarie pentru a crea lumi magice din acuarele, Design Corner ofera cursuri de pictura intr-o atmosfera calda si degajata.

Pe parcursul celor 12 sedinte veti invata sa priviti prin ochii unui artist si veti realiza compozitii cu diverse teme: peisaje, natura statica, figura umana, abordand tehnici artistice variate: acrilic, acuarele, ulei si tehnica mixta. Ultimele 2 sedinte vor fi rezervate pentru ca fiecare cursant sa realizeze o lucrare proprie intr-un stil ales.

Cursurile se vor desfasura 1 data pe saptamana, in ficare miercuri, intre orele 19:00-21:00. Materialele necesare sunt incluse in pret si au o calitate foarte buna, fiind selectate de la furnizori cu traditie in domeniu.

Pentru mai multe detalii si programari puteti sa ne contactati si la tel 0726225407 si 0726225419.

Va asteptam cu drag!

Echipa Design Corner

Share: