O cafenea cat o strada

Subtitle hereCafeneaua Bounce si Gabroveni o strada de carnaval cu design de Aurelia FiIlip

11 June, 2016

E cool sa faci designul unei strazi.. o spun din proprie experienta, ei bine, am facut-o si pe asta!

Strada Gabroveni era inainte destul de deprimanta, cu fatade vechi murdare, pentru ca reabilitarea Centrului istoric din Bucuresti nu a ajuns peste tot, pentru cafeneaua Bounce de pe Gabroveni nr 20 am creat anul trecut un decor, o scenografie care a imbracat intrega strada, pentru ca mesele si canapelele s-au intins peste tot, acum pe Garbroveni este numai Bounce, este un carnaval sau circ sau un circ vintage in desfasurare mereu.

Pe strazile care s-au bucurat de reabilitare, munca proprierarilor de localuri este mult mai usoara, dar sunt unele zone care sunt mai departe de Lispcani, unde fluxul de vizitatori este destul de mare si atunci merita facuta o investitie pentru a reabilita o strada intreaga cu mesh-uri cu butaforie in general, pentru a acoperi fatadele murdare, pentru ca zona sa devina interesanta si sa capete o noua viata. Merita chiar si mai mult decat atat pentru ca, tot aceeasi oameni care au copilarit in centrul vechi si il iubesc si il cunosc, sunt cei care din fondurile, proprii varuiesc fatade si repara carosabilul in pasajul Vilacrosse, deci se poate avea si simt civic, chiar cand aprobarile se obtin foarte greu.

Noi i-am cunoscut si i-am indragit si am colaborat frumos, pentru ca e usor sa faci o cafenea si sa nu te uiti in jur, dar e mai greu sa repari o strada intreaga sau un pasaj numai pentru a creea un ambient placut si in cafenea si afara ei.

Si pe mine m-a surprins, cand ne-au contactat beneficiarii, ideea de a face designul unei strazi, dar m-am bucrat si am cautat o tema vesela pentru ca acolo foarte rar bate sorarele direct, care sa incalzeasca atmosfera destul de rece. Am ales tema vintage circus, adica un circ de epoca cu personaje desenate jucaus, cu arlechini cu biciclete vintage cu roti uriase, cu trapezisti si clovni, toate desenate jucaus in linii colorate cu violet rosu englez si turcoaz, pentru canapele am ales o stofa cu imprimeu grafic cu desene din vechiul Paris in tornuri de turcoaz si accente de rosu englez si olive. A urmat apoi iluminatul cladirilor si al mesh-ului cu reflectoare cu lumina RGB, sa fie culoare ca la carnaval. Am facut nenumarate teste si de zi si de seara pentru a ajunge la solutia de iluminare perfecta, pentru ca dupa cum stiti iluminatul e o arta, poate cea mai importanta in realizarea decorurilor scenografice.

Anul acesta s-au adaugat lumini noi globuri atarnate pe sfoara beculete colorate ce recreaza magia copilariei. Plantele exotice uriase schimba atmosfera si dau umbra si racoare plus un aer , mediteranean, va las sa va bucurati si de imagini. Cand treceti pe acolo sa imi spunei si parerea voastra, in acest week end mai este inca pe Garoveni RDW, adica Romanian Design Week, asa ca e o o ocazie buna sa vizitati si strada noastra vesela si dizainoasa.

Studioul nostru de design creeaza si proiecteaza interioare la standarde internationale, iar partenerii nostri producatori de mobilier si decoratiuni din toata Europa pot pune in practica orice idee, oricat ar fi de indrazneata( si indraznim des). Pentru servicii de proiectare 3D fotorealiste si design de interior pentru toate simturile, ne puteti contacta aici pe pagina de contact.

Share: