Salon de evenimente in stil glamour

Design contemporan de 5 stele

7 June, 2016

Stiulul glamour este un stil inspirat din interioarele hollywoodiene, din luxul caselor starurilor de cinema, din vietile pline de opulenta si glam a vedetelor. Stilul contemporan este un stil mai geometric si este axat pe nuanţe neutre, alb şi negru. Unele dintre elementele cel mai des întâlnite sunt liniile. Acestea sunt folosite ca detaliu arhitectonic, la tavane, la ferestrele ample şi înalte, la obţinerea formelor geometrice de pe pereţi. In amenajările contemporane regula principala este “less is more”, care funcţionează atât la nivelul detaliiilor arhitecturale, cât şi în ceea ce priveşte accesoriile şi decoraţiunile. Fiecare articol de mobilier dintr-un interior contemporan se transformă într-o piesă statement.

In stilul glamour, materialele utilizate la fabricarea mobilierului sunt răşinile epoxidice, sticla, plexiglasul sau alte materiale atipice, alb lucios, foita de cupru si metal cuprat. Materialele textile utilizate la tapisarea mobilierului sunt grele, de cele mai multe ori fiind utilizate catifeaua şi satinul. Exact pe aceste linii ne-am bazat si noi, pentru a pastra aerul eclectic al stilului, am pastrat si renovat oglinzile baroc cu un coating dur madreperla, adica alb perlat, stralucesc din nou si ofera un aer delicat si feminin spatiului.

Piesele de rezistenta, le consider eu, candelabrele din cupru cu cristale, care sunt uriase, cel mai mare este un inel de diametru de trei metri, deosebit de dificil de realizat, dar nu imposibil, inspiratia a pornit de la inele, de la faptul inelul uneste doua vieti in taina casatoriei, ce alt simbol mai potrivit poate fi pentru o sala de nunti.

“Designul pentru un salon de nunti trebuie sa contina elemente specific fata de un design de restaurant obisnuit, dupa ani de experienta in acest domeniu am descoperit cateva secrete pe care as dori sa vi le impartasesc. Pe langa elementele obisunite si etapele in care se desfasoara desinul de restaurant sau de club, salonul de nunta are unele cerinte speciale si asa si trebuie sa fie, pentru ca este spatial destinat unui eveniment special, unic in viata protagonistilor.

Pentru inceput e bines a stabiliti un stil sau un concept pe care veti baza designul salonului de nunta ambientat, stil pe care se va sprijini intreaga imagine a salonului, de la elementele de baza de marketing, pana la stilul evenimentelor propuse.

Dupa alegerea stilului este bine sa definite zonele si elementele de design ce contin, exprima si pun in valoare cel mai bine acel concept sau stil, de exemplu un scaun, tipul de aranjament pentru masa, tablourile, sau lipsa lor, decoratia murala, mocheta etc. Oricum ar fi va trebui sa alegeti obiecte purtatoare de mesaj, mesajul de design pe care doriti sa il transmiteti.
Dupa ce ati fixat stilul, va trebui sa va hotarati asupra culorilor, tinand cont de semnificatia culorilor, incarcatura lor emotionala, cat de bine arata in fotografii color si alb negru… pentru ca stim cu totii fotografiile de nunta sunt cele care ne raman.”  Va sfatuieste Aurelia Filip senior interior designer la House Line.

Va prezint aici proiectul nostru de design realizat in forma de concept 3D , pentru ca interiorul va putea fi vazut abia la lansarea oficiala, pe care o asteptam cu totii cu  mare interes.

Pentru proiecte senzationale, de sali de evenimente, conferinte, recpetii, hoteluri, cluburi, baruri si cafenele apelati la echipa House Line, designeri, artisti, resturatori ce pot transforma orice spatiu intr-unul de vis.

Share: