Un apartament in Herastrau cu istorie si stil

Apartament in stil clasic

11 June, 2016

Cine spune ca istoria nu e o sursa de insipratie eterna se inseala, iata caam creat pentru o frumoasa doamna, un apartament deosebit in stil istoric si anume rococo, cu mobilier autentic luat din tarile de origine Frantia, Germania, vechi de cateva sute de ani, la fel si covoarele si tablourile, lampile, chiuveta… un proiect deosebit in care a trebuit sa ne documentam si sa intram in atmosfera acelor vremuri.

Provocarea cea mai mare a fost sa dam apartamentului un aer de prospetime, de actualitate, pentru a nu parea un anticariat ci un spatiu viu, insufletit, pregatit pentru a fi locuit si nu expus. Printre glumele muncitoruilor a fost si… “vai doamna e ca la muzeu aici”, dar un altfel de muzeu, un muzeu viu, in culori calde, un aprtament de printese plin de povesti si de mistere.

Materialele alese sunt materiale istorice, matasuri brodate, toile de jouy, am ales pentru dormitorul matrimonial un material din vremea reginei Antoinette, reeditat, mi-a facut mare placere sa le vad, sa le aleg, sa le ating si sa descopar texturile, culorile si grija pentru detalii de altadata. Colectia face parte din reeditari istorice de Tassinari& Chatel o bucurie vizuala, pentru o pasionata de istoria artei ca mine.

Mai bine va las sa va delectati cu imaginile pentru ca e mai greu de descris, cert este ca stilurile istorice sunt minunate si rezultatele sunt senzationale si de vazut si de locuit, sau asa mi se pare mie?

Share: