In centrul salilor de ceremonii troneaza doua candelabre uriase cu cristale Preciosa din Cehia, forma dantelata a candelabrului am incercat sa o repet si sa o sustin compozitional prin dispunerea panzelor rasfirate pe tavan, intr-o compozitie simetrica, dar foarte savanta… adica incalcita si tousi logica, ce a necesitat cateva nopti de munca la montaj, asa ca nu o recomand celor comozi din fire.

Fotografiile facute tot de mine, cu viziunea de designer asupra spatiului, incearca sa puna in valoare compozitia panzelor si a formei candelabrului, ce amintesc de undurile apei si de meduze uriase plutind straluctoare in adancuri.

E o viziune personala , dar vreau sa fie prezenta undeva… pentru ca este viziunea mea, asemnea unui tablou ce are mai multe valente si poate suscita mai multe interpretari eu cred ca si designul de calitate este ca o opera de arta ce se desfasoara treptat privitorului incantand-ul cu fatete mereu noi ale realitatii.

Probabil ca viziunea candelabrului meduza nu va fi o imagine comuna multora, de aceea as vrea sa ea sa ramana amintita aici , marturile a complexzitatii de interpretari ce pot aparea dintr-un design lucrat, gandit, trait timp de atatea luni, probabil ca alti fotografi, invitati… privitori vor descoperi ei insisi colturi noi , preferate, noi interpretari ale acestora ce, sper le vor senzibila sufletul, le vor oferi un moment de ragaz si contemplare intr-o lume ce a uitat demult sa viseze.

Iata deci vedeta serilor de bal… candelabrul meduza, in unduirea panzelor sidefate.

Ii rog pe fotografii profesionisiti sa nu se infioare, imaginile sunt preluate de un I Phone, dar voi reveni cu un aparat adevarat sa reiau testele de imagine, vedeta nu e fotografia ci conceptul asa ca sper sa mi se ierte lipsa de tehnica foto video.

Share:

Va voi arata acum cateva imagini in care, asa cum am mai spus si in alte randuri, pictura murala schimba totul, eu in general recomand pictura in locul tapetului, in locul lavabilului, etc, pentru ca dupa cum stim de cand eram mici “omul sfinteste locul”, pentru mine acestea nu sunt doar vobe goale, pictura realizata manual de catre un artist are in ea vibratia mainii artistului, vibratia sufletului sau, ea umanizeaza un interior prin delicatetea sa, prin forta prin perfectiunea sau imperfectiunea sa.

Tot pentru proiectul Ambasad’Or din Otopeni pictura a facut minuni si a schimbat atmosfera locului. Veti observa si culorile reale, violetul profund si nuntele delicate de roz, ale fotografiilor sepia de mai inainte.

Design by Aurelia Filip adica tot eu. Evident cei care ma cunosc stiu deja ca imi place violetul si ca imi plac si florile, nu e un trend e o preferinta personala.

Share:

Tot pentru loctatia Ambasad’Or am facut si 4 bai pentru invitati, zic eu, spectaculoase si pe cand stateam asteptand ca perdelele sa fie montate si supervizam lucrarile finale… m-am jucat un pic cu aparatul de fotografiat in zonele care sunt deja finalizate.

Iata cateva fotografii sepia care vor sa sublinieze aerul un pic interbelic, mixajul de clasic cu modern pe care am incercat sa il imprim intregului proiect, inoxul si foita de argint patinata, linii precise si tehnice , coexista cu elemnte florale art nouveau si rame ornamentale, pentru unii ar putea parea un mix incarcat, totusi spatiile ample sunt imbogatite de aceste detalii ce incalzesc toata atmosfera. Dimensiunile bailor sunt impresionante, una dintre ele are 6 pe 8 m cu 3,5 metri inaltime, aceste dimensiuni ar deveni intimidante, fara detaliile care sa incalzeasca atmosfera.

Am incercat si prin elementele exterioare , balconul , corpurile de iluminat,profilele decorative , dar si prin accentele si decoratiunile interioare, sa transform o hala industriala, intr-un spatiu destinat ceremoniilor, sa aduc un element din trecut intr-o arhitectura noua din sticla si metal, rezultatul se poate vedea live si intentiile mele se pot ghici in ambientare.

Locatia fiind in Bucuresti am adaugat o fatada veche peste o arhitectura noua, un element interbelic, elitist intr-o peroiada de criza economica dar si culturala, acest eclectism al cladirii poate va speria pe unii , iar altii vor intelege ca noul poate coexista cu vechiul, traditia cu inovatia si ca un detaliu ornamental poate pune in valoare cu succes un cub de sticla si metal.

Evident eu nu sunt fotograf, eu sunt designer si artist plastic, dar am cautat unghiuri care m-am impresionat, care mi-au placut si care consider ca pun in valoare conceptul, asa ca iata cateva fotografii artistice ,  cu viziunea designerului asupra fotografiei. Nu ezitati sa ne oferiti feed-back- ul dvs.

Share: