Dear Friends,

 

We are making the preparations for a new Residential Design  Course-  starting in May 2012.

You are welcome to join us in the fascinating world of interior design, to be in contact with our guests, architects, designers, artists and business people in the area, who will open the gate to a new universe and, maybe, a new career option.

The course has a theory part which includes the history of design, major styles in interior design, and a practice part where each of the students will have to make a real design project for a coleague. In other words, at the end of the course  you will have a design project for your own home made by one of your coleagues and corrected by us. The projects will be made in 2 member teams and will appear as a roleplay which gives you the opportunity to act both as a designer and as a client.

The course is for those who want to decorate their own homes , but also for those who want to work in this field as sales agents in specialized showrooms, advisers,  design object importers, future designers, artists etc, and, especially for those whose desire is to learn more about this spectacular area, to acquire aesthetic skills, to understand beauty and to get information within an organized, interactive and friendly environment.

Furthermore, during the courses you will meet some of our collaborators who will present innovative materials and solutions for interior design. With their help, you will find out the new trends in furniture design, learn how to deal with spaces in terms of lighting, you will be informed regarding the newest techniques used to obtain professional paint and you will discover many other useful things for an interior designer.

As for the certificate, we will offer you at the end of the courses a diploma issued by our company and training diplomas on behalf of our collaborators: Destra Arte, Helios and Artemide, Carpet& Moore, DreamHomeDesign, Noblesse Galleries, Insign, Benjamin Moore and others. At this moment we are trying to obtain an official certification of our courses and we hope that in the future we will be able to offer this type of diploma to our graduates. When we will have this official recognition, sessions of retroactive examination will be organized in order to award those who have attended previous editions.

The course will contain 20 sessions, 2 hours per session, twice a week, Tuesday and Thursday, starting with October 11th. The price is 1200 RON including VAT.

For registration, please find the form on our site  http://houseline.ro/Contact_design_interior, and fill in your name, email address and telephone number.

For advance payments and confirmation of the registration, you are welcome to visit us in Pache Protopopescu Bd., 2 Plutonier Vasile Luicu lane, across the street from ProTv, between 18:00-21:00. The maximum number of students is 12, that is why it is important to book and confirm your registration through an advance payment.

For more details, please feel free to contact us at: 0726 225407 or 0726 225419.

We are looking forward to meeting you !

Design Corner Team

 

Share:

Avem bucuria sa va anuntam ca la sfarsitul lunii mai vor incepe un Curs de design rezidential si mult asteptatul Curs de design comercial, Cursul de design rezidential preconizam ca va incepe in jur de 20 mai in functie si de numarul de persoane inscrise, iar cel de design comercial tot in aceeasi perioada.

Dupa mini vacanta de 1 Mai, va asteptam cu drag pentru inscrieri la sediul nostru intre orele 18 si 21 in zilele de marti si joi.

Detalii despre cursuri veti gasi pe www.designcorner.ro. Pentru a va manifesta dorinta de inscriere sau pentru a cere informatii suplimentare va rog sa folositi formularul de contact de pe designcorner.ro sau de pe houseline.ro. Incepand cu luna martie a acestui an pretul cursului s-a modificat.

Cursul va avea 20 sedinte si se va desfasura marti si joi de la 19 la 21 la sediul Design Corner din B-dul Pache Protopopescu, Intrarea Vasile Luicu nr. 2, mai multe detalii veti gasi pe site-ul www.designcorner.ro .

Confirmarea locului in cadrul cursului se face prin achitarea unui avans de pana la 50% din costul cursului, care este de 1200 lei, pret integral, ce include si materialele necesare pentru proiectul practic.

Ca si atestat va vom oferi la final o diploma eliberata de firma noastra si diplome de training pe produse eliberate de furnizorii nostri care sunt printre cei mai recunoscuti din piata: Destra Arte, Helios si Artemide, Carpet&Moore, DreamHomeDesign, Galeriile Noblesse, Insign, Dac Design, Benjamiin Moore si altii .

Nota: In cadrul cursului se realizeaza proiectul casei fiecarui participant realizat in colaborare cu colegii, in echipe de 2 persoane si corectat de noi. Proiectul va fi un roleplay in care puteti experimenta experienta de designer si de beneficiar in acelasi timp.

Iata si marturii ale colegilor vostri de la grupele anterioare desore cursul de design rezidential:

“Atmosfera prietenoasa si seriozitate la care se adauga un strop de relaxare si voie buna. Aceste lucruri imi vin in minte cand imi amintesc de cursul de design rezidential. Dar si diferenta dintre asteptari si rezultate. Trebuie sa recunosc ca, la inceput, am fost sceptica in privinta sa. De obicei cursurile de durata scurta pe acest domeniu sunt doar pentru hobby-uri. Insa acesta a fost mai complex de atat. Am inteles inca de la prima sedinta ca este important schimbul de informatii intre noi. Alcatuirea unei comunitati unde sa invatam unii de la altii. Am discutat atunci, cat mai realist, despre scopul acestui curs. Apoi am trecut la treaba.

A urmat o serie de sedinte teoretice si, trebuie sa recunosc ca, desi aveam deja studii in domeniul artei, nu a fost sedinta in care sa nu aflu lucruri noi. Si de fiecare data cand puneam intrebari, primeam raspunsuri foarte bine argumentate si exemplificate.

Poate unul dintre cele mai importante elemente ale cursului a fost interactiunea cu diversi furnizori. Fie ca veneau ei la sala de curs si ne prezentau materiale, produse si istoricul acestora, fie ca mergeam noi in vizita la sediile firmelor respective, a fost probabil exeprienta din care am avut cel mai mult de invatat. Si prin acest lucru s-a vazut ca acest curs era destinat si celor care vor sa-si faca o cariera in design; stiam acum o serie de frunizori de incredere testati deja de catre House Line.

De asemenea eram informati despre ce evenimente legate de design interior sau mobilier se petreceau in perioada respectiva si chiar am fost invitati sa le vizitam impreuna. Ceea ce s-a dovedit a fi foarte interesant intrucat, spre exmeplu in cadrul vizitei la salonul international de mobila ( SIM), Radu si Aura ne prezentau mereu cate un review al firmelor cu care mai colaborasera.

Iar la final, a urmat si partea practica, de concepere a unui proiect. Foarte importanta este, asa cum mi se spunea mereu la facultate, exprimarea prin desenul liber. Si am vazut cum s-a demonstrat din nou ca talentul este necesar intr-o proportie foarte mica si restul este munca, antrenament. Si mai ales in desenul de mobilier sau de interior. Am vazut cursanti care nu aveau studii de arte plastice si care au reusit sa faca schite de perspectiva ce aratau foarte bine. Pentru ca odata ce li s-au prezentat niste reguli si formule, a depins numai de ei sa exerseze si sa se perfectioneze.

Ca sa revin la structura proiectului, a existat o serie de pasi pe care a trebuit sa ii prezentam si sa-i discutam la curs. Simularea primei intalniri designer-client, partea de documentare, partea de concept si de planificare a spatiului si la sfarsit prezentarea proiectului final ( care se adauga la portofoliu).

Pentru mine a fost o exeprienta foarte placuta, am invatat multe lucruri noi si am corectat unele informatii eronate pe care ma bazam.
Iar daca voi incepe un proiect stiu ca voi avea cui sa cer sfaturi si pareri. Pana atunci insa, astept cu nerabdare urmatorul modul.
Maria Tache, Grupa a3a”

Pentru mai multe detalii si programari puteti sa ne contactati si la tel 0726225407 si 0726225419.

Va asteptam cu drag!

.

 

Share:

“AtelierMix.ro, singurul magazin de artă online din România prezent la Salonul Internațional de Design Interior de la Milano 2012, prezintă tendinţele de integrare a artei contemporane în  locuinţa anului 2012.

Bucureşti, 26 aprilie 2012: AtelierMix.ro, magazin de artă online, identifică în liniile design-ului modern, prezentate în cadrul Salonului Internaţional de Mobilă de la Milano, ediţia 2012, elementele complementare ce pun în valoare estetica artei contemporane moderne. Astfel, întoarcerea spre un stil natural, combinația de texturi (mat lucios, catifea, blană etc), precum și adoptarea de culori uniforme și naturale – bej, maro, turcoaz, oferă un cadru ideal pentru integrarea lucrărilor de artă contemporane.
„Lucrările figurative și abstracte, de tipul celor realizate de tinerii artişti din portofoliul AtelierMix.ro, au fost apreciate în mod deosebit de către specialiştii vizitatori de la standul pe care l-am pregătit la Salonul Internaţional de Design Interior de la Milano. Ca preferinţe de cultură, japonezii au fost impresionaţi de către expresionismul artistului Daniel Tufiș, în timp ce vizitatorii din țările arabe și rușii au apreciat lucrările pop-art ale Nectariei Radu, iar lucrările abstracte cu tentă naturală ale artistului Marius Burhana au avut succes la publicul italian.”, a declarat Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

O lucrare de artă contemporană poate personaliza orice încăpere, începând cu holul, care este prima cameră a unei case (astfel într-un hol lung o lucrare de artă poate fi plasată pe peretele opus intrării) și terminând cu living/dormitor, unde tabloul poate fi plasat în zona centrală a camerei  sau pe peretele opus intrării.
Dimensiune
Distanța optimă de la care se poate privi un tablou este de două ori și jumătate latura cea mai mare a acestuia, astfel un tablou de 30x40cm are o distanță optimă de vizualizare de 1m. În funcție de acest criteriu, într-o cameră de 4x5m este recomandat să se aleagă lucrări de până la 1.5m.
Stil
Se pot alege lucrări de artă corespondente stilului de design al locuinței,  care să conțină așadar elemente country, artdeco, clasice etc sau se poate realiza un stil eclectic prin combinarea unui mobilier clasic cu elemente de decor diferite, inclusiv lucrări de artă moderne.
Ateliermix.ro a prezentat în cadrul Salonului 10 picturi, 14 lucrări de grafică și 3 sculpturi sub conceptul “Urban”, cu scopul de a demonstra că arta contemporană românească are potențial de a deveni unul dintre cele mai bune produse de export al țării. Curentele abordate de artiștii care au expus în standul AtelierMix.ro au fost: pop-art – Nectaria Radu, expresionism – Daniel Tufiș, abstract – Marius Burhan și grafică – Mircea Pop.

La târg au participat circa 3.000 de expozanți, inclusiv artiști  din mai multe țări, precum şi 300.000 de vizitatori pe zi. AtelierMix.ro a fost singurul magazin de artă din România prezent la eveniment.”

Un articol preluat din vernisaje.com, carora le multumim  pentru inspiratia de zi cu zi , frumos nu-i asa? Felicitari artistilor romani si mult succes in continuare!

Share: