Designul de bai poate fi o provocare, mai ales atunci cand spatiile sunt mici, pentru ca presupun o planificare atenta a spatiului, distribuirea ergonomica a sanitarelor, dar si a placilor de ceramice pentru a nu avea foarte multe taieri instetice.

Pentru aceste bai am ales placi mici de 20x70cm , placi de decor, placi culoare uni si placi de gresie. Din ele am creat un desen concretizat sub forma unei sterotomii, adica a unei schite pentru taierea placilor ce serveste pentru montaj. O alta variata sunt placile foarte mari, o baie mica poate fi facuta uneori din 2 placi de 120x120cm pe un perete si arata excelent.

De multe ori veti primi recomandarea de a folosi placi mici pentru baie mica, dar nu e neaparat necesar sa le folosim asa, o placa mare va face spatiul sa para continuu. Ilumintul corect, direct si indirect, poate juca un rol esential in designul unei bai.

Elementele de decor sau  elementele vizuale puternice e bine sa nu fie foarte fragmentate, sau foarte intense din punct de vedere cromatic, pentru a crea un spatiu continuu si nu sparturi in ansamblul compozitiei. Daca avem decoruri este bine  sa fi discrete si in ton cu fondul general al baii, sau daca optam pentru culori intense, este bine sa folosim un decor mare cat un prete.

O alta problema de care ne lovim deseori in baile mici este lipsa spatiului de depozitare. Cu totii avem nevoie de locuri in care sa depozitam prosoapele, produsele cosmetice si tot felul de obiecte pentru igiena personala. Cu cat mai bine reusim sa organizam toate cele amintite mai sus, cu atat mai spatioasa va parea baia.

Mai putem folosi un alt truc eficient: vom alege rafturi si etajere pe care le vom monta pe pereti, castigand spatiu la nivelul pardoselii.

Un element de decor important este oglinda, e bine sa fie mare, iar daca nu e mare… atunci sa fie frumoasa, sa fie un accent, un hot spot, al intregii ambientari.

Iata si baile propuse de noi si deja implementate pentru un proiect rezidential.

Studioul nostru de design creeaza si proiecteaza interioare la standarde internationale, iar partenerii nostri producatori de mobilier si decoratiuni din toata Europa pot pune in practica orice idee, oricat ar fi de indrazneata. Pentru servicii de proiectare 3D fotorealiste si design de interior pentru toate simturile, ne puteti contacta aici pe pagina de contact.

 

Share:

Este primavara si este vremea perfecta pentru a reamenaja gradina si pentru a regandi spatiile exterioare, asa ca e momentul oportun sa lucram la exteriorul casei. Fie ca e vorba de gradina unei case, de spatiul verde din jurul unei cladiri de birouri sau de un parc, spatiul verde  este oaza de liniste care ne ajuta sa ne relaxam. Primavara e momentul sa cream impreuna cele mai frumoase gradini, pentru  ne bucura de soare si plante frumoase tot restul anului.

Pentru un proiect reusit de gradina este bine sa apelam la un specialist care sa ne recomande cele mai potrivite plante, dar si cel mai bun design pentru gradina. Designul de gradini este special si presupune o gandire tridimensionala a spatiului, o sistematizare pe verticala, dar si pe orizonatala a plantelor, aleilor, luminilor, pentru a crea un tablou volumetric din plante, lumini, texturi, o oaza de liniste si relaxare, care sa ne ofere zone de umbra si zone de lumina cu plante adaptate fiecareia.

Alternanta de  zone cu gazon intinse si aglomerari de plante de texturi si culori diferite, dar armonioase, alei bine gandite si foisoare, pergole, banci sau alte structuri adaptate stilului gradinii, fac dintr-o gradina oricat ar fi de mica, un spatiu perfect adaptat stilului de viata  al fiecaruia.

Designerul de gradini este cel care analizeaza spatiul si gandeste, impreuna cu beneficiarul, zonele ideale pentru plasarea elementelor ce vor constitui spatiul de relaxare din jurul casei. Elementele pot fi pergole sau alte structuri de protectie impotriva soarelui, sere, saune, dusuri in aer liber,  iazuri, piscina, alei, terase, foisoare, locuri de joaca pentru micuti, spatii pentru animale de companie, terenuri de sport, sau orice alt tip de obiecte sau zone, ce constituie particularitatile date de stilul de viata al fiecaruia.

Un alt element important in alegerea plantelor este modul in care se comporta acestea in functie de sezon, fiind preferabile plantele care arata frumos tot timpul anului, astfel un concept reusit de gradina, poate face ca gradina sa arate bine in orice anotimp, pentru ca e foarte important ca toamna sa nu fie totul dezolant si lipsit de culoare, sunt plante care sunt verzi tot timpul anului sau isi pastreaza culorile foarte bine.

Iata cateva motive foarte bune pentru a lucra cu specialisti in proiectarea spatiilor verzi. Printre cele mai frumoase gradini executate cu designul nostru si implementarea profesionista a partenerilor nostri specializati se numara American garden din cadrul complexului American Balroom, Aristocrat Garden gradina cortului de evenimente a Aristocrat Events in Pipera, Ambasador Events in Otopeni cea mai mare gradina pe 6000m, Hotelul Magic in Pitesti cu gradina, terasa si piscina si numeroase proiecte de gradini pariculare in Bucuresti, Alexandria, Slatina, chiar si Timisoara.

Studioul nostru de design, House Line, se ocupa de proiectarea profesionista si de designul inovativ si creativ al spatiului verde, iar partenerii nostri, cu ani de experienta in lucrul cu plantele, se ocupa de implementarea efectiva a proiectului sub atenta supraveghere a designerilor nostri.

Pe scurt serviciile nostre :

  1. Analiza pe teren
  2. Schita de concept, design original adaptat terenului
  3. Proiect de amenajare (contine in functie de cerinte: plan 2D, 3D, prelucrare imagini-schite de atmosfera, sectiuni, design de mobilier, corpuri de iluminat, prezentare plante, etc)
  4. Detalierea proiectului (se face dupa ce proiectul a fost confirmat de catre beneficiar si consta in: plan de plantare, cote elemente construite, detalii tehnice pentru mobilier si alte constructii, etc.)
  5. Proiectarea si dimensionarea sistemului de irigatie in functie de teren si de tipul plantelor cu schite si indicatii in plan 2D
  6. Proiectarea sistemului de iluminat si calcul luminotehnic adaptat designului
  7. Consultanta in alegerea plantelor , iluminatului si sistemului optim de irigatie
  8.  Executia cu plantare si realizare a lucrarilor de montaj
  9. Mentenanta si analiza in timp a comportamentului plantelor si adaptarea lor la teren

Pentru o oferta specializata si servicii personalizate, ne puteti contacta pe office@houseline.ro.

Share: