Despre mine ca artist

Pentru a fi artist plastic m-am pregatit toata viata si majoritatea studiilor pe care le-am facut au fost in aceasta directie, munca mea de acum duce la implinire marile mele pasiuni…pictura si interioarele.

Absolventa a Facultatii de Arte Decorative si Design si ulterior a Masteratului de “Consultanta si exertiza in publicitate”, mi-am inceput cariera de artist inca din timpul studiilor cand am participat la mai multe expozitii de grup si am realizat picturi decorative, laice si religioase, murale si de sevalet.

Deşi cedăm ispitei cotidianului, nu putem nega că arta, odată aleasă, nu mai poate fi parasită niciodată. A trăi înseamnă o continuă creaţie.. Mai ales acum în arta contemporană, care îşi propune să dea informaţii despre lume şi despre subiectivitatea autorului operei de arta, ea nu se mai separă de viaţă.

Ca şi încadrare într-un curent artistic, nu mă pot sustrage din încadrarea în postmodernism, deşi termenul a fost supralicitat până la pierdera sensului.O definire a acestuia e greu de făcut, totuşi pot afirma că mă încadrez, voluntar sau involuntar, datorită interesului pentru anumite raportări specifice la realitate; discursul interioritate –exterioritate, individualitate – alteritate,subiect – obiect, etc.

Raportarile la problematica postmodernă, nu m-au determinat să adopt totuşi ca şi limbaj plastic, limbajul propriu minimalismului, artei conceptuale, happening-ului sau altor curente ce îşi găsesc un fond comun în postmodernism, mă situez mai curând in limitele abstractului liric, deşi încadrarile exacte sunt dificile.

Pot spune ca şi Nichita că practic,’”scrierea cu mine însumi”, în sensul în care mi-aş dori ca lucrările mele sa fie un exarciţiu de sinceritate, o „hemografie”. Căutarile mele în ceea ce priveşte limbajul plastic se înscriu în linia tradiţionala, dacă nu e prea desuet, academistă, de experimentari în domeniul culorii, texturilor şi structurilor, a expresivităţii tuşei, pensulaţiei, pastei cromatice.